1 december 2014

Actie voor Tibetaanse politieke gevangenen in Noord Nederland groot succes

In het kader van de lopende 9 steden actie voor Tibetaanse politieke gevangenen campagne, deed het ICT Actie Team afgelopen weekend het Noorden van ons land aan. Op vrijdag voerde het team actie op de Waag in Leeuwarden en op zaterdag op de Vismarkt in Groningen.

Ondanks het ijskoude weer kwamen vele Leeuwardenaren en Groningers langs bij de ICT stand om de peitite te tekenen voor Khenpo Karse en Tenzin Delek Rinpoche, de twee Tibetaanse politieke gevangenen die ernstig ziek zijn geworden sinds zij onterecht werden gevangengezet door de Chinese autoriteiten.

Behalve het ICT Actie Team deden ook Tibetanen en lokale supporters uit de provincie Friesland en Groningen mee met de actie om zo veel mogelijk handtekeningen te verzamelen. Meer dan 350 petities werden dit weekend opgehaald met de oproep aan minister Koenders van Buitenlandse Zaken om er bij de Chinese autoriteiten erop aan te dringen medische zorg te verlenen aan deze twee zieke politieke gevangenen.

International Campaign for Tibet staat met haar Actie Team woensdag 3 december in Den Haag op de Hofplaats, zaterdag 6 december in Utrecht op de Stadhuisbrug en in Rotterdam op de kruising van de Binnenrotte en Hoogstraat. Op 9 december staat het Actie Team op de Lichtjesmarkt in Delft. Kom ook de campagne ondersteunen in jouw stad!

Heb je de petitie nog niet ondertekend? Ga dan naar: www.iksteunpolitiekegevangenenintibet.nl. Op de internationale mensenechtendag 10 december, willen wij 10.000 petities aanbieden aan minister Koenders van Buitenlandse Zaken. De teller staat al op 9000 dus teken de petitie en stuur hem door!

Directeur Tsering Jampa: “Het is bemoedigend en hartverwarmend om zo veel publieke steun te vinden van Nederlanders voor het onrecht dat in Tibet door China plaatsvindt.
Met deze landelijke actie zien wij dat in alle uithoeken in Nederland steun is voor de Tibetaanse zaak. ICT zal er alles aan doen om op 10 december zo veel mogelijk petities aan Minister Koenders aan te bieden.
”

Share this

Het laatste nieuws

15 mei 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 mei 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer