16 september 2022

2021, een jaar van onvoorziene uitdagingen en grote veranderingen

2021, een jaar van onvoorziene uitdagingen en grote veranderingen

ICT Europe heeft de gecontroleerde jaarverslag over 2021 gepubliceerd op de website. Het verslag is ingediend bij het CBF (Centraal Bureau Fondsenwerving). In het verslag staat dat, terwijl Covid wereldwijd tot aanzienlijke beperkingen van de persoonlijke vrijheid leidde, de Chinese autoriteiten de pandemie als excuus gebruikten om de controle nog een tandje aan te scherpen. ICT Europe zag het als eigen missie en plicht om licht in deze duisternis te brengen.

Een hoogtepunt van het jaar 2021 was de toekenning van de Koninklijke Onderscheiding aan Tsering Jampa, de voormalige directeur.

2021 vroeg veel flexibiliteit van werknemers en werkgevers over de hele wereld. Covid-19 heeft een ware impact gehad op de non-profitsector. Ook ICT Europe werd getroffen door de pandemie. Het personeel kon slechts gedeeltelijk op kantoor werken. Openbare evenementen waren niet mogelijk. De meeste zaken moesten naar onlinesfeer worden verschoven. Ondanks deze beperkingen konden onze teams in Amsterdam en Brussel het jaar succesvol doorkomen.

NGO’s die afhankelijk zijn van direct marketing en een loyaal lidmaatschap hebben, zoals ICT Europe, hebben echter minder last van de directe impact van de coronapandemie gehad. 

Wangpo Tethong, de directeur van ICT Europe, verklaart: “Ik wil onze supporters bedanken voor hun loyaliteit door de jaren heen, die het mogelijk heeft gemaakt dit belangrijke werk voor vrede en vrijheid in Tibet voort te zetten.”

 

Jaarverslag 2021

Het volledige jaarverslag van 2021 inclusief financieel overzicht kunt u hier bekijken en/of downloaden. (EN / NL)

 

Share this
17 mei 2023

Politie verwijdert met kracht protesterende zus van gevangen Tibetaan

Lees meer
9 mei 2023

Prijswinnaar Tibetaanse filmmaker Pema Tseden overlijdt op 53-jarige leeftijd

Lees meer