Tijdens de Tibetaanse kookworkshop gaan we Khapse en Dresil maken. Khapse is een gefrituurd gebakje en Dresil is een zoet rijstgerecht; beide worden geserveerd tijdens Losar.
PS hieronder vind je ook vegan en lactosevrije tips!
Wil je live meekoken? Zorg er dan voor dat je de volgende boodschappen voor 11 februari in huis haalt:
Boodschappenlijstje Khapse
- Bloem – 500 gram
- Zonnebloemolie – 125 ml
- Suiker – 67 gram
- Melk – 250 ml
- Kleurstof in je favoriete kleur(en) *
- Zonnebloemolie om te frituren – 950 ml
* je kan kleurstof bij de bakafdeling van de supermarkt vinden, of natuurlijke kleurstof gebruiken!
Tip: De chefs gebruiken Turbinado ruwe rietsuiker. Je kunt ook suikervrije khapse maken door de suiker weg te laten!
Boodschappenlijstje Dresil
- 200 gram rijst
- 50 gram boter
- 75 gram notenmix (bijvoorbeeld; cashew noten, rozijnen of andere noten/ gedroogd fruit naar keuze)
- 50 gram suiker
Download het boodschappenlijstje!
PS Ben je vegan, of kook je liever lactosevrij? Hieronder vind je een paar tips om de ingrediënten te vervangen!
- Boter vervang je gemakkelijk met margarine. Dit kan je in de supermarkt vinden bij de gekoelde zuivelafdeling.
- In plaats van melk, kan je ook soja-, amandel-, of havermelk gebruiken. Dit vind je bij de houdbare zuivelafdeling van de supermarkt (vaak bij de suiker in de buurt).
We hopen dat iedereen op deze manier mee kan doen met de kookworkshop!