Als 6 jarige ontvoerd door China

Al 25 jaar vermist
Teken voor de vrijheid van de Panchen Lama!

Op 17 mei 1995 werd de Panchen Lama na zijn erkenning door de Dalai Lama als Gedhun Choekyi Nyima, de 11de Panchen Lama, op zesjarige leeftijd door de Chinese autoriteiten ontvoerd.

Nu, 25 jaar later, houdt de Chinese regering hem nog steeds gevangen. Tot op de dag van vandaag blijft hij springlevend in de harten van Tibetanen en gaan ze onverminderd door met het eisen van zijn vrijlating. Help mee en teken de petitie voor zijn onmiddellijke vrijlating!

Wij zamelen zoveel mogelijk petities in waarin we de Chinese regering oproepen om de Panchen Lama, na 25 jaar opsluiting, vrij te laten. Help jij mee? Teken de petitie!

 • Lees de petitietekst hier

  Geachte president Xi Jinping,

  Ondanks talrijke oproepen van internationale organisaties weigert uw regering om onafhankelijk onderzoek toe te laten naar de verblijfplaats en het welzijn van Gedhun Choekyi Nyima, de 11e Panchen Lama van Tibet. Sinds hij 25 jaar geleden door de Chinese autoriteiten werd ontvoerd, wordt hij nog steeds vermist.

  Als ondertekenaar van het VN-Mensenrechtenverdrag dient China haar verplichtingen na te komen en zijn fundamentele rechten te respecteren. Als tweede belangrijkste religieuze leider, na de Dalai Lama, is het belangrijk dat hij in vrijheid zijn religieuze verantwoordelijkheden kan vervullen.

  Met klem dring ik er bij u op aan om:

  • de Panchen Lama onmiddellijk en onvoorwaardelijk vrij te laten

  • de verblijfplaats en welzijn van de Panchen Lama bekend te maken

  • toegang te verlenen tot de Panchen Lama aan de VN-waarnemers

  Hoogachtend,

  [uw Voornaam, uw Woonplaats]

 

Panchen Lama actie: 25 april 2020

Op 25 april 2019 filmde het NOS Journaal onze actie bij de Chinese ambassade, waar wij aandacht vroegen voor de voortdurende verdwijning van de Panchen Lama.

In 2020 konden wij vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus uiteraard niet met alle Tibetanen in Nederland, en Tibet-supporters naar de Chinese Ambassade in Den Haag toe. Daarom gingen wij op 25 april 2020 op pad met een speciale online actie, bekijk de actie hier terug:

Share this
Share this