fbpx

Als 6 jarige ontvoerd door China

Al 25 jaar vermist
Teken voor de vrijheid van de Panchen Lama!

Jouw steun is onmisbaar

In 1995 werd hij na zijn erkenning door de Dalai Lama als Gedhun Choekyi Nyima, de 11de Panchen Lama, op zesjarige leeftijd door de Chinese autoriteiten ontvoerd. Sindsdien wordt hij samen met zijn familie op onbekende locatie vastgehouden en is daarmee de jongste politieke gevangene ooit.

Nu, 25 jaar later, houdt de Chinese regering hem nog steeds gevangen. Tot op de dag van vandaag blijft hij springlevend in de harten van Tibetanen en gaan ze onverminderd door met het eisen van zijn vrijlating. Help mee en teken de petitie voor zijn onmiddellijke vrijlating!

Ondanks inspanningen van ICT, de Verenigde Naties en internationale mensenrechtenorganisaties weigert de Chinese regering informatie over de verblijfplaats of welzijn van de Panchen Lama te geven. China claimt dat hij een normaal leven leidt, maar ontzegt iedere toegang tot hem. Tijdens de 41ste sessie van de Mensenrechtenraad in Geneve in juli 2019 zei een vertegenwoordiger van een Chinese regerings NGO dat Choekyi Nyima niet de echte Panchen Lama is omdat hij niet de goedkeuring van China heeft.

Dit is een van de talloze manieren, waarop de Chinese regering de Tibetaanse religie, die de ruggegraat is van de Tibetaanse cultuur en identiteit, systematisch probeert te breken.

Het is onacceptabel dat de Chinese autoriteiten de wereld al 25 jaar in duisternis houdt betreffende de verblijfplaats van de Panchen Lama. ICT eist dat China nu in actie komt en hem en zijn familie onmiddellijk vrij laat. Teken ook de petitie voor zijn onmiddelijke vrijlating!

Op 25 april 2019 filmde het NOS Journaal ICT’s actie bij de Chinese ambassade om aandacht te vragen voor de voortdurende verdwijning van de Panchen Lama. Kijk de uitzending hier terug

Bekijk hier een korte video van NOS op 3 (2016) over de Panchen Lama:

En bekijk hier de korte versie van de documentaire ‘Tibet’s Stolen Child’, een 60 minuten durende documentaire over China’s ontvoering en opsluiting van de 6 jaar oude Panchen Lama:

Share this
Share this