Als 6 jarige ontvoerd door China.

Al 24 jaar vermist.
Teken voor de vrijheid van de Panchen Lama!

Jouw steun is onmisbaar

In 1995 werd hij na zijn erkenning door de Dalai Lama als Gedhun Choekyi Nyima, de 11de Panchen Lama, op zesjarige leeftijd door de Chinese autoriteiten ontvoerd. Sindsdien wordt hij samen met zijn familie op onbekende locatie vastgehouden en is daarmee de jongste politieke gevangene ooit.

Nu, 24 jaar later, houdt de Chinese regering hem nog steeds gevangen. Tot op de dag van vandaag blijft hij springlevend in de harten van Tibetanen en gaan ze onverminderd door met het eisen van zijn vrijlating.

Op 26 april van dit jaar vroeg algemeen directeur van ICT Tsering Jampa aandacht voor de voortdurende verdwijning van de Panchen Lama. Het NOS journaal filmde haar terwijl zij de petitie voor vrijlating van de Panchen Lama probeerde aan te bieden aan de Chinese ambassadeur. Kijk de uitzending hier terug

Ondanks inspanningen van ICT, de Verenigde Naties en internationale mensenrechtenorganisaties weigert de Chinese regering informatie over de verblijfplaats of welzijn van de Panchen Lama te geven. China claimt dat hij een normaal leven leidt, maar ontzegt iedere toegang tot hem. Tijdens de 41ste sessie van de Mensenrechtenraad in Geneve in juli 2019 zei een vertegenwoordiger van een Chinese regerings NGO dat Choekyi Nyima niet de echte Panchen Lama is omdat hij niet de goedkeuring van China heeft.

Dit is een van de talloze manieren, waarop de Chinese regering de Tibetaanse religie, die de ruggegraat is van de Tibetaanse cultuur en identiteit, systematisch probeert te breken.

Het is onacceptabel dat de Chinese autoriteiten de wereld al 24 jaar in duisternis houdt betreffende de verblijfplaats van de Panchen Lama. ICT eist dat China nu in actie komt en hem en zijn familie onmiddellijk vrij laat.

Bekijk hier een korte video van NOS op 3 (2016) over de Panchen Lama:

En bekijk hier de korte versie van de documentaire ‘Tibet’s Stolen Child’, een 60 minuten durende documentaire over China’s ontvoering en opsluiting van de 6 jaar oude Panchen Lama:

Deel dit
Deel dit