Bedankt voor je steun!

Jouw stem is belangrijk voor het Tibetaanse volk

Bedankt voor het tekenen van de petitie aan Minister Blok!

Jouw steun geeft ons een krachtige stem voor deze oproep aan de minister Blok van Buitenlandse Zaken, en helpt ons in de strijd voor de naleving van mensenrechten van Tibetanen.

We zamelen tot en met 10 december zoveel mogelijk handtekeningen in voor de petitie, waarin we minister Blok oproepen om een bezoek te brengen aan de heropvoedingskampen, zodat hij met eigen ogen kan zien wat China angstvallig voor de rest van de wereld verborgen houdt.

Heb je vragen of opmerkingen? Dan kun je ons dagelijks bereiken per e-mail via: [email protected], of telefonisch via: 020-3308265 (di & do).

Nogmaals ontzettend bedankt voor je steun!

 

Hartelijke groet, Tashi Deleg,

Team International Campaign for Tibet Europe

Share this

De heropvoedingskampen in Tibet

Tibetanen in heropvoedingskampen Chamdo, Tibet

Het nieuws over de heropvoedingskampen komt uit een recent rapport van antropoloog Adriaan Zenz, voor het ‘IPAC (Inter-Parliamentary Alliance on China). Zenz was ook degene die de heropvoedingskampen voor Oeigoeiren aan het licht bracht.

Uit zijn rapport blijkt dat het afgelopen jaar meer dan een half miljoen Tibetanen zijn verdwenen in deze militair-geleide ‘trainingskampen’ in de Tibetaanse Autonome Regio (TAR). In de kampen probeert China om de Tibetaanse boeren en Nomaden in ‘hardwerkende Chinese staatsburgers’ te transformeren.

Lees hier het artikel over de ‘heropvoedingskampen’ in Tibet.

10 december, Internationale Mensenrechtendag

Op 10 december is het de internationale dag van de Mensenrechten. Op deze dag besteden wij, zoals elk jaar, aandacht aan de mensenrechtenschennis van de Chinese overheid.

Dit jaar gaan wij online aandacht vragen voor de situatie van het Tibetaanse volk. Hoe wij dat doen, maken wij bekend tijdens onze Tibet Talks Europe editie op 10 december, om 17:00 uur. De Tibet Talks wordt live gestreamd via onze Facebook, met speciale gasten uit de Oeigoeirse gemeenschap in Nederland, en van Amnesty International Nederland. Ben jij er ook bij?

Houd onze sociale mediakanalen op 10 december in de gaten!