Let op!
Reeds
Afgesloten
23 November 2019
van 20-24 november

Bezoek delegatie Tibetaanse parlementariers

In samenwerking met het Tibetaanse parlement in ballingschap organiseerde ICT een bezoek van vier Tibetaanse parlementsleden aan Europa waarbij ze politici, de media en het publiek informeerden over de huidige situatie in Tibet.

Van 20 tot 24 november bracht de delegatie ook een bezoek aan Nederland. Naast ontmoetingen met de ministerie van Buitenlandse Zaken en Tweede Kamerleden, ging de delegatie ook in debat met het publiek in de Rode Hoed op 23 november en bezochten zij de Tibetaanse Weekendschool in Amsterdam West.

Grote belangstelling voor de delegatie van Tibetaanse parlementsleden afgelopen zaterdag 23 november, tijdens ICT’s event: ‘Why Tibet matters’.

In een drukbezette Rode Hoed in Amsterdam spraken ICT supporters zaterdag vier delegatieleden van het Tibetaanse parlement in ballingschap.
Tijdens dit event openden zij met hun persoonlijke verhaal: waar in Tibet zij zijn geboren en opgegroeid, en hoe de Chinese overheid hun levens heeft beïnvloed.
Na deze introductie gingen de gastsprekers van het Tibetaanse parlement in ballingschap in de discussie over de zorgwekkende ontwikkelingen voor religieus vrijheid en klimaatverandering in Tibet.

Het was een inspirerende avond met veel interactie tussen de Tibetaanse delegatie en het publiek.

We sloten het special event af met de vertoning van de korte indrukwekkende documentaire ‘Drapchi Elegy’. Hierin wordt de voormalige politieke gevangene Namdol Lhamo gevolgd in haar verblijfplaats Brussel, waar ze zich staande probeert te houden in haar leven in vrijheid.

Namens de vier Tibetaanse parlementsleden bedanken we iedereen voor hun belangstelling voor de Tibetkwestie en de steun aan het Tibetaanse volk voor vrijheid en het behoud van de Tibetaanse cultuur.

Details

Date 23 November 2019 Time 15:30 - 17:00 Costs gratis

Location

De Rode Hoed Keizersgracht 102 Amsterdam

Organisation

International Campaign for Tibet Phone 020-3308265 Website
Share this