8 February 2019

10 maart – Save the date. Save Tibet!

Solidariteitsmars in Brussel

Op 10 maart dit jaar herdenken we in Brussel de Tibetaanse Nationale Volksopstand tegen de Chinese bezetters met een solidarteitsmars. Omdat het dan precies 60 jaar geleden is dat de opstand plaatsvond, komen sympathisanten van over de hele wereld dit jaar daar massaal samen. 
 
Wij nodigen ook jou graag uit om op deze historische dag, bij te wonen en solidair te zijn met de geweldloze vrijheidsstrijd van het Tibetaanse volk.
 
Sinds 1959 is het Chinese beleid erop gericht de Tibetaanse cultuur te vernietigen, Tibet hermetisch af te sluiten en iedere Tibetaan die in opstand komt, gevangen te zetten, te martelen en vaak spoorloos te laten verdwijnen. Ondanks deze wrede repressie laten de Tibetanen zich niet verleiden tot geweld, maar kiezen ze ervoor om zich vreedzaam te verzetten tegen de Chinese bezetters. 
 
Laat de Tibetanen weten dat hun lot ook in jouw hart zit en steun hen! 
 
Dit kun je doen:
 
Sluit je aan bij de Europese Tibet solidariteitsmars in Brussel.
Loop met duizenden Tibetanen en sympathisanten door het hart van Europa en roep onze leiders op China niet als een normale handelspartner te beschouwen totdat het onmiddellijk stopt met het schenden van mensenrechten in Tibet. 
 
Hang op 10 maart de Tibetaanse vlag uit 
Laat net als talloze andere Nederlanders op 10 maart de Tibetaanse vlag wapperen uit solidariteit met de vrijheidsstrijd van het Tibetaanse volk.
Bestel de prachtige vlag hier.
Laat ook anderen weten dat je voor Tibet de vlag uithangt en ‘hang hem hier online op’: http://savetibet.nl/vlaggen10maart2019/
 
Geef het Tibetaanse volk een stem met een donatie aan ICT
Met jouw donatie kunnen we acties als die van 10 maart blijven organiseren.
 
Tibetanen voelen zich gesteund door mensen zoals jij die zich uitspreken voor rechtvaardigheid. Jij houdt de hoop op vrijheid voor het Tibetaanse volk levend!
Share this

Het laatste nieuws

15 May 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 May 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer