28 augustus 2011

‘Songs for Tibet’ verschijnt in eerste week van Olympische Spelen in Beijing

21 juli 2008

Sting, Dave Matthews, Alanis Morissette, John Mayer en andere topartiesten brengen een muzikale steunbetuiging aan Tibet en de Dalai Lama.

Washington DC, (21 juli 2008) – De Art of Peace Foundation maakte vandaag bekend dat tientallen grote namen uit de hedendaagse muziekwereld bijeen zijn gebracht om een album met twintig nummers op te nemen. Onder de artiesten Sting, Dave Matthews, Alanis Morissette, John Mayer, Suzanne Vega, Rush, Imogen Heap, Garbage, Damien Rice, Moby, Underworld, Duncan Sheik. Het album gaat ‘Songs for Tibet – The Art of Peace’ heten en is behalve een vredesboodschap een steunbetuiging aan Tibet en de Dalai Lama,. Het zal worden uitgebracht voordat de Olympische Spelen in Beijing van start gaan.

De inititaiefnemer is Michael Wohl, een doorgewinterd yoga- en meditatiebeoefenaar en directeur van de Art of Peace Foundation. Hij liet zich inspireren door de aankomst van de Olympische fakkel in de Verenigde Staten: “Ik vond dat het tijd was voor een positieve Olympische boodschap van vrede en hoop, geïnspireerd door de wijsheidscultuur van het Tibetaanse volk. Daarom willen we onze steun voor het Tibetaanse volk tot uiting brengen via muziek, een fundamenteel expressiemiddel. De artiesten reageerden hartstochtelijk op onze oproep en binnen enkele dagen leverden ze songs aan. Dit album zal mensen bewust maken van het belang van Tibet, de waarde van de Tibetaanse cultuur en de crisis waarin het Tibetaanse volk zich bevindt.”

Ook Kate Saunders van International Campaign for Tibet is enthousiast: “Wij steunen dit unieke project als een oprechte blijk van solidariteit met de Dalai Lama en het Tibetaanse volk nu het voortbestaan van de religieuze cultuur bedreigd wordt.”

De legendarische muziekproducent Rupert Hine, die de CD produceerde, heeft genoten van de inzet van de deelnemers. “De betrokkenheid en het enthousiasme van zo’n gemêleerd muzikaal gezelschap was verrassend en hartverwarmend. Ik vond het een voorrecht leiding te mogen geven aan zo’n historisch project.”

Vanaf  5 augustus, de week dat de Olympische Spelen van start gaan, zal ‘Songs for Tibet’ overal ter wereld te beluisteren zijn via iTunes. Op 12 augustus zal het album wereldwijd verkrijgbaar zijn via alle retailkanalen, waaronder Amazon.

De opbrengst van de verkoop van de CD gaat  naar projecten die het vredeswerk van de Dalai Lama een warm hart toedragen.

Voor informatie over het muziekproject en de Art of Peace Foundation:
  Elizabeth Freund,
  Beautiful Day Media & Management,
  New York
  [email protected]
  Tel : +1 718-858-3550      

Voor informatie over de situatie in Tibet:
  International Campaign for Tibet
  Tsering Jampa, executive director
  [email protected]
  Tel : +31 203308265      
   www.savetibet.org 

Over de Art of Peace Foundation
De Art of Peace Foundation is een non-profitorganisatie die de boodschap van ‘Universele Verantwoordelijkheid’ van de Dalai Lama uitdraagt. De stichting wil de wereld bewegen tot actie zonder het streven van de Dalai Lama naar geweldloosheid te ondermijnen. http://www.ArtOfPeaceFoundation.org

Over Rupert Hine
In ruim 30 jaar tijd heeft Rupert 120 albums geproduceerd. Volgens Billboard “hebben maar weinig producenten samengewerkt met zo’n breed scala aan artiesten die goud en platina hebben behaald, zoals Sting, Chrissie Hynde, Peter Gabriel, Tina Turner en nog vele anderen.”

Over Meridian Trust
De Art of Peace Foundation werkt samen met haar Britse partnerorganisatie Meridian Trust om Tibetaanse culturele tradities te behouden. De beschermheer van Meridian Trust is de Dalai Lama, die hen heeft gevraagd meer ruchtbaarheid te geven aan Tibetaanse culturele tradities. http://www.meridian-trust.org

Over Bodywisdom Media
Bodywisdom Media is een topproducent en distributeur van programma’s over yoga en holistische leefwijzen in Noord-Amerika. Als Noord-Amerikaanse distributeur van Meridian Trust produceerde Bodywisdom Media ‘A Path to Happiness,’ een van de best verkochte Dalai Lama DVD’s aller tijden. In augustus 2008 verschijnt een vervolg-DVD met als titel ‘The Art of Peace’.

Share this

Het laatste nieuws

15 mei 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 mei 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer