Home  >  Webshop  >  Boeken  
   

Boeken in ICT-Europe winkel

Een reis door het hart van Tibet

 

Omschrijving:

Na een carrière in de politiek, trok Matteo Pistono de Himalaya in, hopende op een ‘nieuw’ rustig leven. Hij kwam daar in aanraking met het boeddhisme en werd in Tibet leerling van Sogyal Rinpoche. Na verloop van tijd begon hij berichten en bewijsmateriaal het land uit te smokkelen om zo aan de westerse wereld te laten zien aan welke gruweldaden de Chinese regering zich schuldig maakt. Hij was getuige van onrechtmatige arrestaties, martelingen, maar ook van het doelbewust uitroeien van het boeddhisme in Tibet. De auteur beschrijft het dagelijkse leven van Tibetanen en hoe ze vasthouden aan hun religie en blijven geloven in een toekomst. Een reis door het hart van Tibet is deels een spirituele biografie, maar ook een razend spannend verslag over het leven als spion in Tibet. Een spannend verslag over een leven in dienst van de Dalai Lama in Tibet.

Door dit boek krijg je meer waardering geven voor de oude Tibetaanse tradities en begrijp je hoe deze van wezenlijk belang zijn voor de wereld waarin we nu leven, of het nu in je hart, je directe woonomgeving, of in de wereld om je heen is – voorwoord Richard Gere

Een spannend verslag over een leven in dienst van de Dalai Lama in Tibet.

Prijs :

€24.95

Bestellen :

ga hier naar de webwinkel
 
Het Windpaardhuis

 

 

Omschrijving:

In Dharamsala, het ballingsoord van de Dalai Lama, ontmoet Myra de Rooy een aantal ex-politieke gevangenen. Deze Tibetanen die zich niet bij de Chinese bezetting neerlegden, vertellen in Het Windpaardhuis hun aangrijpende levensverhaal. Zoals Reting Tenpa, hij maakte het oude Tibet nog mee. De handelaar, die drie zusters huwde, trok als guerrillastrijder door de bergen. Hij bracht meer dan twintig jaar in gevangenissen en werkkampen door. Het dertienjarige meisje Gyaltsen Palsang riep leuzen voor een vrij Tibet. De gedachte aan de Dalai Lama hielden de jonge non in gevangenschap op de been. De dichter Namlo Yak schreef in zijn cel heimelijk zijn gedachten op de achterkant van sigarettendoosjes. De moeder Sonam Choedron plakte illegale posters in nachtelijk Lhasa.

Hun getuigenissen van moed en veerkracht laten de recente geschiedenis van Tibet zien in de schaduw van de Chinese overheersing. De hoofdpersonen van dit boek kunnen niet naar hun vaderland. Myra de Rooy maakte een reis naar hun wortels, bezocht hun geboortegrond en sprak met hun familie aldaar. Tijdens haar bezoek aan Lhasa en op haar tocht langs dorpen, nomadententen en kloosters, komen de verhalen van de vluchtelingen tot leven.

Het Windpaardhuis is niet alleen een fascinerend reisverhaal, maar geeft tevens een schokkend beeld van het hedendaagse Tibet.

Prijs :

€18.95

Bestellen :

ga hier naar de webwinkel
 
Jampa, The Story of Racism in Tibet

 

 

Omschrijving:

Prijs :

€5.00

Bestellen :

ga hier naar de webwinkel
 
Tibet`s Forgotten Heroes. The Story of Tibet’s Armed Resistance against China

 

 

Omschrijving:

Geschreven op verzoek van de Tibetanen. 48 Tibetaanse verzetsstrijders komen zelf aan het woord en schetsen een beeld van hun strijd tegen de Chinese bezetter. Het resultaat is een levendig en emotioneel beeld van één van Tibets meest tragische periodes.

Prijs :

€27.00

Bestellen :

ga hier naar de webwinkel
 
Escape to Freedom. The Dangerous Trek of Tibetan Youth

 

 

Omschrijving:

Naomi Rose bewerkte het boek Kinder-Exodus uit Tibet en vertelt het ware en aangrijpende verhaal van de vlucht van Dorjee over de Himalaya. Het boek is als een tapijt van stemmen en beelden van jonge vluchtelingen die elk hun verhaal doen.

Prijs :

€12.00

Bestellen :

ga hier naar de webwinkel
 
Kinder-Exodus uit Tibet

 

 

Omschrijving:

Jaarlijks vluchten honderden Tibetaanse kinderen over de Himalaya op zoek naar onderwijs in hun taal. Dit boek analyseert deze problematiek en laat kinderen aan het woord die deze gevaarlijke overtocht overleefden. Met 100 beklijvende foto’s.

Prijs :

€10.00

Bestellen :

ga hier naar de webwinkel
 

DONEER AAN ICT!