Home  >  Webshop  >  Audio & Video  
   

Audio & Video in de ICT-Europe winkel

DVD: ‘Saving Tibet’

 

 

Omschrijving:

Een portret van het werk van ICT en de hoop voor een vrij Tibet.

Prijs :

€5.00

Bestellen :

ga hier naar de webwinkel
 
DVD: `KINDNESS, a letter from Tibet`

 

 

Omschrijving:

Een portretfilm uit over Tsering Jampa, directeur van International Campaign for Tibet Europe.

Regisseur Clémentine Ederveen vermengt gedramatiseerde zwart-witscènes uit Jampa’s jeugd met de weerbarstige politieke werkelijkheid waarin Tibet zich nu bevindt. De manier waarop Tsering Jampa actie voert is onlosmakelijk verbonden met de eeuwenoude cultuur van vriendelijkheid waarmee ze is grootgebracht.

Tsering Jampa, in het verleden algemeen secretaris van de internationale rechtenorganisatie UNPO, woont inmiddels 23 jaar in Nederland. Op 4-jarige leeftijd wordt haar vredige leventje wreed verstoord wanneer Chinese soldaten haar huis bezetten. Niet lang daarna vlucht het gezin uit Tibet naar India. Haar moeders zang, oude verhalen en de gebeden van haar vader vullen haar bewustzijn.

Op 12-jarige leeftijd vindt Tsering de sleutel tot het antwoord op haar vragen over de pijn en het onrecht: het ligt besloten in een eeuwenoud Tibetaans vers. Veertig jaar later, in maart 2008, komt haar volk in Tibet onverwachts in opstand. Tijdens een demonstratie bij de Chinese ambassade in Den Haag weet ze op magistrale wijze de pijn en frustratie van haar jonge landgenoten te beteugelen.

Prijs :

€18.75

Bestellen :

ga hier naar de webwinkel
 

 


 


DVD: ‘The Forbidden Team’

 

 

Omschrijving:

Duur: 54 min.

Regie: Arnold Krøigaard & Rasmus Dinesen.

Denemarken, 2003

Op 30 juni 2001 wordt in Kopenhagen (Denemarken) een unieke voetbalwedstrijd gespeeld. Zowel de FIFA als de Chinese overheid proberen deze wedstrijd tegen te houden. Het is de voetbalwedstrijd Tibet-Groenland, de eerste interland die Tibet ooit gespeeld heeft. In `The Forbidden Team` zien we de weg naar de wedstrijd.

We volgen het team vanaf de eerste training in Dharamsala (India) op een oneven, modderig veld, tot het laatste eindsignaal in Kopenhagen twee jaar later.

`The Forbidden Team` is een humoristische documentaire over cultuurschokken, dromen die waarheid worden, en voetbal zoals de Boeddha het gespeeld zou hebben!

Prijs :

€5.00

Bestellen :

ga hier naar de webwinkel
 
CD: ‘Healing the Divide’

 

 

Omschrijving:

A concert for peace and reconciliation

www.healingthedivide.org

met:

Tom Waits en Kronos Quartet,
Nawang Khenchog,
Anoushka Shankar,
Philp Glass,
Foday Musa Suso,

en meer.

Prijs :

€12.00

Bestellen :

ga hier naar de webwinkel
 

DONEER AAN ICT!