International Campaign for Tibet heeft een brief verstuurd aan politieke partijen over de verkiezingen met vier vragen over Tibet. Lees hier de antwoorden van de PvdA

  • Kunt u in 1 woord een omschrijving geven van de mensenrechtensituatie in Tibet?

Alarmerend

  • Als uw partij gaat regeren, of in de oppositie komt, wat gaat u doen om de mensenrechtenschendingen in Tibet aan de orde te stellen?

Wij zullen erop blijven aandringen dat de zorgen over de mensenrechtensituatie zowel bilateraal als vanuit Europees verband worden besproken. Daarnaast zien wij een belangrijke rol voor het (diaspora) maatschappelijk middenveld. Zij moeten in staat zijn hun stem te laten horen.

  • Bent u bereid om deel te nemen aan een onderzoeksmissie naar Tibet of bij de VN aan te dringen op zon missie?

Een internationale onderzoeksmissie zou inderdaad onderdeel kunnen zijn van de waarheidsvinding.

  • Hoe gaat u zich ervoor inzetten dat Chinese functionarissen die verantwoordelijk zijn voor mensenrechtenschendingen in Tibet, op de EU sanctielijst worden geplaatst? 

De PvdA bepleit al langer een rechtvaardig sanctieregime, waardoor niet de burgerbevolking, maar de schuldigen aan mensenrechtenschendingen geraakt worden.
Het is belangrijk dat hier in Europees verband aan gewerkt wordt. De lijst met mensenrechtenschendingen door China wordt met de dag langer: Xinjang, Hongkong, Tibet. Het is belangrijk dat de mensenrechtensituatie op de agenda blijft, en dat ook (Nederlandse) bedrijven hierin hun verantwoordelijkheid nemen.

STUUR EEN BEDANKMAIL NAAR PVDA

Het sturen van een e-mail hebben wij heel makkelijk voor je gemaakt:

Stap 1: klik op de button “stuur een e-mail”. Jouw e-mail programma wordt nu automatisch geopend, inclusief het e-mail adres van de partij en onze voorgestelde tekst.

Stap 2: pas de tekst aan (optioneel). Natuurlijk kun je onze voorgestelde tekst naar eigen wens aanpassen. Dit kan gewoon door in de e-mail tekst toe te voegen. Vergeet ook niet je eigen naam onder de e-mail te plaatsen.

Stap 3. klik op verzenden. Ja, zo simpel is het!​

STUUR EEN E-MAIL NAAR DE PVDA!

Klik hier om terug te gaan naar de Stemwijzer voor Tibet

 

Stemwijzer voor Tibet