Home  >    
   

Waar is de Panchen Lama?

De Panchen Lama is een van de belangrijkste religieuze leiders van Tibet.

In 1995 werd hij na zijn erkenning door de Dalai Lama als Gedhun Choekyi Nyima, de 11de Panchen Lama, op zesjarige leeftijd door de Chinese autoriteiten ontvoerd. Sindsdien wordt hij samen met zijn familie op onbekende locatie vastgehouden en is daarmee de jongste politieke gevangene ooit.

Nu, bijna 22 jaar later, houdt de Chinese regering hem nog steeds gevangen. Tot op de dag van vandaag blijft hij springlevend in de harten van Tibetanen en gaan ze onverminderd door met het eisen van zijn vrijlating.

Ondanks inspanningen van ICT en internationale mensenrechtenorganisaties weigert de Chinese regering informatie over de verblijfplaats of welzijn van de Panchen Lama te geven. China claimt dat hij een normaal leven leidt, maar ontzegt iedere toegang tot hem.

Dit is een van de talloze manieren, waarop de Chinese regering de Tibetaanse religie, die de ruggegraat is van de Tibetaanse cultuur en identiteit, systematisch probeert te breken.

Het is onacceptabel dat de Chinese autoriteiten de wereld al 22 jaar in duisternis houdt betreffende de verblijfplaats van de Panchen Lama. ICT eist dat China nu in actie komt en hem en zijn familie onmiddellijk vrij laat.

 

Bekijk hieronder de video 'Gedhun Choekyi Nyima' van Students for a Free Tibet:

 

 

Aan Xi Jinping, President van de Volksrepubliek China
Uwe Excellentie
Ondanks talrijke oproepen van internationale organisaties weigert uw regering om onafhankelijk onderzoek toe te laten naar de verblijfplaats en het welzijn van Gedhun Choekyi Nyima, de 11e Panchen Lama.
Sinds hij 22 jaar geleden door de Chinese autoriteiten werd opgepakt, wordt hij nog steeds vermist.
Als ondertekenaar van het VN-Mensenrechtenverdrag dient China haar verplichtingen na te komen en zijn fundamentele rechten te respecteren.
Als tweede belangrijkste religieuze leider, na de Dalai Lama, is het belangrijk dat hij in vrijheid religieus onderricht kan volgen en zijn religieuze verantwoordelijkheden kan vervullen.
Met klem dring ik er bij u op aan om:
  • de Panchen Lama onmiddellijk en onvoorwaardelijk vrij te laten
  • de verblijfplaats en welzijn van de Panchen Lama bekend te maken
  • toegang te verlenen tot de Panchen Lama aan de VN-waarnemers
Hoogachtend,
*
*
EMAIL & TELEFOON
*

* Deze velden moeten ingevuld zijn.

Bekijk hier ICT's video 'Tibet's Stolen Child' met achtergrondinformatie over de 11de Panchen Lama

Deel onze actie ook met anderen online!

DONEER AAN ICT!