Over Ons

International Campaign for Tibet zet zich in voor mensenrechten en Democratische vrijheden in Tibet.

International Campaign for Tibet zet zich in om mensenrechten en democratische vrijheden voor het Tibetaanse volk te bevorderen.

Home  >  Over Int Campaign for Tibet  >  Jaarverslagen  >  2009 Jaarverslag  
   

2009 Jaarverslag

International Campaign for Tibet kijkt terug op een succesvol 2009.

Het vergde alle inzet om de Tibetaanse zaak breed onder de aandacht te houden. De uitdaging was groter dan in het voorgaande jaar tijdens de Olympische Spelen, want de interesse van de wereld richt zich na belangrijke gebeurtenissen vaak massaal op andere zaken terwijl de vreedzame strijd voor vrijheid en gerechtigheid van het Tibetaanse volk onverminderd doorgaat.

Het jaarverslag 2009 toont de activiteiten die ICT heeft ondernomen om het Tibetaanse volk te steunen. Zoals in voorgaande jaren was ICT bij de Europese Unie en bij Europese regeringen een belangrijke partner in discussies over Tibet en ook bij het algemene publiek kregen Tibet en het werk van ICT ruime aandacht.


Hoogtepunten van ICT’s werk in 2009:

  • De Dalai Lama bezocht Nederland. Dit genereerde ongekende aandacht voor Tibet.
  • Ondanks Chinese druk ontving de Tweede Kamer de Dalai Lama tijdens zijn bezoek aan Nederland. ICT lobbyde hierover met succes bij Kamerleden.
  • ICT was medeorganisator van de vijfde World Parliamentarian Conference on Tibet in Rome. Tijdens de conferentie werd het International Parliamentary Network on Tibet opgericht.
  • Door lobby van ICT nam het Europees Parlement resoluties aan die de Chinees-Tibetaanse dialoog steunen en over het belang van ontwikkelingshulp voor Tibetanen binnen en buiten Tibet.
  • ICT organiseerde in 2009 de eerste reünie van zes ex-politieke gevangenen uit de beruchte Drapchi-gevangenis.
  • Het Chinese Outreach netwerk werd in 2009 uitgebreid door nauw samen te werken met Chinese organisaties, mensenrechtenverdedigers, intellectuelen en kunstenaars.
  • In 2009 vierde ICT haar tienjarig jubileum in Nederland. ICT groeide in die periode in Europa uit tot een effectieve en professionele Tibet-organisatie.Een uitgebreid verslag van onze activiteiten in 2009 en het financiële overzicht van 2009 kunt u :

hier downloaden 

hier online lezen


DONEER AAN ICT!