24 April 2015

Zijne Heiligheid de Dalai Lama ontvangt Aartsbisschop Desmond Tutu in Dharamshala

Aartsbisschop Desmond Tutu met Zijne Heiligheid de Dalai Lama op de luchthaven Kangra, Dharamshala op 18 april 2015

Dharamshala: Zijne Heiligheid de Dalai Lama ontving collega Nobelprijswinnaar Aartsbisschop Desmond Tutu gisteren op de luchthaven van Kangra, die op een zevendaags bezoek is om aan een boek getiteld ‘Boek van Vreugde’ samen te werken. Sikyong Dr. Lobsang Sangay, de democratisch gekozen politieke leider van het Tibetaanse volk, was ook aanwezig op de luchthaven om de aartsbisschop te verwelkomen.

Sprekend tot de media op het vliegveld huldigde Zijne Heiligheid de Dalai Lama de aartsbisschop als een ‘oprecht goed mens’ en sprak zijn blijdschap uit over het bezoek van de laatstgenoemde.

“Ik ben zo blij om samen te zijn mijn beste vriend, vaak proberen aangelegenheden of mensen ons ons uit elkaar te houden, maar de genegenheid, die we voor elkaar hebben en de voorzienigheid van God’s universum zorgt ervoor dat we elkaar ontmoeten.” zei Aartsbisschop Tutu.

Verder hekelde hij de huidige Zuid-Afrikaanse regering voor het weigeren van visa aan Zijne Heiligheid de Dalai Lama en bracht ook zijn verbazing tot uitdrukking over het schijnbaar diep gevoel van onzekerheid bij de Chinese overheid over Zijn Heiligheid de Dalai Lama.

Dit is het tweede bezoek Aartsbisschop aan Dharamshala.

Zijne Heiligheid de Dalai Lama samen met aartsbisschop Desmond Tutu en zijn dochter Mpho op 18 april 2015

Share this

Het laatste nieuws

15 May 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 May 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer