11 December 2018

Viering Internationale Dag van de Mensenrechten op de Dam

Mensenrechtendag op de Dam

Viering Internationale Mensenrechtendag 2018 op de Dam
Vandaag op de Internationale dag van de Mensenrechten trotseerden Tibetanen en supporters in Nederland bij het monument op de Dam weer en wind om met elkaar eer betuigen aan alle Tibetanen, die aan de frontlinie staan en hebben gestaan in de verdediging van de fundamentele mensenrechten van het Tibetaanse volk tegen de Chinese onderdrukking. 
Vandaag is het precies 70 jaar geleden dat de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens tijdens een Algemene Vergadering van de VN in Parijs werd aangenomen. 
Ondanks het feit dat China al meer dan 20 jaar geleden dit verdrag ondertekende, is de VN de afgelopen decennia blijven zwijgen over de ernstige schendingen van de mensenrechten in Tibet.
In haar toespraak tijdens de demonstratie stelde Tsering Jampa dat het hoogtijd is, dat de VN ook de mensenrechten van Tibetanen serieus neemt en China als lid van de VN hierop aanspreekt. China mag niet ongestoord doorgaan met het vervolgen van Tibetanen, die op vreedzame wijze gebruik willen maken van hun universele rechten. Daarnaast wees ze op de toenemende negatieve invloed van China op vrijheid, democratie en mensenrechten wereldwijd.
Mensenrechtendag op de Dam

Viering Internationale Mensenrechtendag 2018 op de Dam
Share this

Het laatste nieuws

15 May 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 May 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer