17 december 2018

Videoimpressie 'Hartelijk Dank, Nederland' event

Videoimpressie van ICT ‘Hartelijk Dank, Nederland’ event op 24 september 2018. 
Video impressie van het speciale door ICT en de Tibetaanse Gemeenschap in Nederland georganiseerde  ‘Hartelijk Dank, Nederland’ programma in de Koepelkerk te Amsterdam op 24 september 2018. 
Sikyong Dr. Lobsang Sangay, president van de Tibetaanse regering in ballingschap was in Nederland in het kader van de internationale ‘Thank You’ toer. Deze ‘Thank You’ toer is een initiatief van zijn regering om de dankbaarheid voor de wereldwijde steun aan het Tibetaanse volk over de afgelopen 60 jaar tot uitdrukking te brengen. 
In haar welkomst speech bedankte ICT Europe directeur Tsering Jampa, de aanwezigen en gaf een korte inleiding over het belang van het internationale ‘Thank You’ jaar. 
De meer dan 400 enthousiaste ICT leden en andere belangstellenden genoten vervolgens van de toespraak van de charismatische leider van het Tibetaanse volk en de hartverwarmende woorden van Erica Terpstra. 
De Sikyong ging niet alleen in op de huidige verontrustende ontwikkelingen in Tibet, maar gaf ook aan dat de frontlinie in de strijd voor vrijheid, democratie en mensenrechten niet langer in Tibet lag, maar dat de lange tentakels van de Chinese communistische partij inmiddels ook onze Westerse samenleving bereikt hadden. Desalniettemin was de Sikyong optimistisch over de toekomst van zijn land en riep hij de aanwezigen, en iedereen die deze fundamentele waarden belangrijk vindt, op om Tibet te blijven steunen. 
Met de kleurrijke culturele optredens gaven de Tibetanen in Nederland en hun kinderen uiting aan hun waardering voor de decennia lange steun van het Nederlandse volk voor Tibet. Hartelijk dank Nederland!

Share this

Het laatste nieuws

15 mei 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 mei 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer