4 June 2014

Verklaring van het bestuur van International Campaign for Tibet in de VS.

Onze dierbare en goede vriend, de heer Lodi G. Gyari, zal zich terugtrekken als bestuurslid van International Campaign for Tibet (ICT) en als uitvoerend voorzitter.
Na vijfentwintig jaar van buitengewone dienst, die de evolutie van de organisatie overzag van een in Washington gevestigde NGO naar een echt internationaal netwerk met vestigingen in Amsterdam, Berlijn en Brussel, zal de heer Gyari een waardevolle adviseur en vriend blijven van de organisatie.

Met een zeer betrokken team van bestuurders en medewerkers, onder leiding van onze nieuwe president de heer Matteo Mecacci, is de heer Gyari nu in staat zijn om zijn reeds lang gekoesterde voornemen om af te treden uit het bestuur ten uitvoer te brengen.

De heer Gyari trad in 1991 toe tot International Campaign for Tibet als president, terwijl hij tegelijkertijd diende als speciale gezant van Zijne Heiligheid de Dalai Lama. In 1999 legde hij het presidentschap neer en aanvaarde zijn functie als Uitvoerend Voorzitter van het bestuur van ICT.

We zijn natuurlijk vervuld van dankbaarheid voor zijn onwankelbare toewijding, creativiteit, professionaliteit, wijsheid en warme hart gedurende deze vele jaren. We zullen hem altijd het allerbeste toewensen.

Share this

Het laatste nieuws

15 May 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 May 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer