29 December 2011

Verklaring over de EU-China mensenrechtendialoog

28 december 2011

De Europese Unie delegatie naar China geeft de volgende verklaring af in overeenstemming met de EU-hoofden van de missie in China:

De EU betreurt ten zeerste dat de tweede zitting van de EU-China dialoog over de mensenrechten niet zal plaatsvinden in 2011 zoals eerder overeengekomen. Zij is teleurgesteld over het uitblijven van een antwoord van Chinese zijde omtrent haar voorstellen voor data om deze sessie van de Dialoog voor het einde van het jaar te houden. Zij wijst erop dat dit het tweede jaar op rij is, waarin de tweede zitting van de Dialoog wordt geannuleerd.

Dit essentiële onderdeel van de relatie tussen de twee strategische partners biedt een waardevol platform om alle punten van zorg te bespreken. Het draagt ??bij aan de verbetering van ons wederzijds begrip.

De bevordering van mensenrechten is een belangrijke dimensie van het Europees buitenlands beleid, zoals vastgelegd in het Verdrag van de Europese Unie. De EU houdt regelmatig dialogen en overleg met meer dan 40 landen van alle continenten en zal zich blijven inzetten voor de nakoming van haar verplichtingen op grond van het internationaal recht.

In een afzonderlijke verklaring, voegde het hoofd van de EU-delegatie naar China, Markus Ederer, hier aan toe dat de EU de Chinese zijde zal blijven betrekken om de kwaliteit en het formaat van de Dialoog te versterken.

Share this

Het laatste nieuws

15 May 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 May 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer