13 December 2023

VERKLARING ICT OVER DALAI LAMA ALS INSTITUUT

In 1988 is de International Campaign for Tibet opgericht, gemotiveerd door de boodschap van de  Dalai Lama en de steun die hij internationaal voor Tibet heeft opgebouwd. De visie van de Dalai Lama, zijn principes over vrede, democratie en dialoog zijn tegenwoordig relevanter dan ooit.

De ICT bestuursleden bevestigden half december in Washington dat ze deze waarden blijven uitdragen om het lijden van het Tibetaanse volk te verlichten. Het bestuur sprak de hoop uit dat er een nieuwe generatie supporters van de zaak opstaat.

Het spirituele en wereldlijke leiderschap van de Dalai Lama’s van het Tibetaanse volk sinds de 17e eeuw heeft zijn positieve invloed laten zien tot over het grenzen van de Tibetaanse natie. Door zijn activiteiten en het naleven van geweldloosheid heeft de huidige dalai lama laten zien dat het Tibetaanse volk, zijn cultuur en tradities bijdragen aan de ontwikkeling van de mensheid.

Het is de vaste overtuiging van de International Campaign for Tibet dat het instituut van de Dalai Lama het Tibetaanse volk blijft leiden naar een zinvolle oplossing van hun kwestie en, nog belangrijker, naar het behoud en de bevordering van de Tibetaanse boeddhistische cultuur en traditie. Tibetanen en beoefenaars van de spirituele tradities steunen het voortbestaan van het instituut van de Dalai Lama en ICT blijft er voor ijveren dat de Tibetanen in vrijheid hun religieuze leider kunnen kiezen, gebaseerd op internationaal recht.

Wilt u ICT hierbij steunen? Dat kan hier! 

Share this
21 June 2024

Wereldmuziekdag en Gesmoorde Tibetaanse Melodieën

Op 21 juni vieren we World Music Day, ook bekend als Wereldmuziekdag. Het is een dag waarop muziek in al zijn ...

20 June 2024

Amerikaanse Delegatie bezoekt zijne heiligheid de Dalai Lama

Dharamshala - Een delegatie uit de Verenigde Staten heeft gisteren de Centrale Tibetaanse Administratie (CTA) bezocht en ontmoetingen gehad met ...