4 November 2021

Tsering Jampa ontvangt als eerste Tibetaanse een Nederlandse Koninklijke Onderscheiding

29 oktober ontving uitvoerend directeur van de International Campaign for Tibet-Europe, Tsering Jampa, in Amsterdam het Ridderschap in de Orde van Oranje-Nassau – een prestigieuze Nederlandse Koninklijke Onderscheiding – voor haar grote inzet voor de verdediging en bevordering van de fundamentele rechten van het Tibetaanse volk.

De onderscheiding werd overhandigd door Sharon Dijksma, burgemeester van Utrecht, tijdens een receptie ter gelegenheid van Tsering’s pensionering eind deze maand. Het is de eerste keer dat een Tibetaanse deze belangrijke eer ontvangt. Dijksma zei: “Helaas treedt u vandaag af als directeur, maar het goede nieuws is dat u zich zult blijven inzetten voor de Tibetanen en iedereen die geen stem heeft – maar die er wel een verdient. Ik heb grote bewondering voor uw moed, geduld en vredelievendheid. U bent een voorbeeld voor iedereen.”

Wangpo Tethong, die Tsering zal opvolgen als de nieuwe uitvoerend directeur van ICT Europa, zei: “We zijn dolgelukkig en zeer vereerd met deze ongelooflijke officiële erkenning voor Tsering’s jarenlange inzet voor het Tibetaanse volk en hun geweldloze strijd voor gerechtigheid en mensenrechten. Tsering Jampa’s passie en toewijding voor mensenrechten en fundamentele vrijheden is een inspiratie voor alle vrouwen en mannen die deze fundamentele waarden hoog in het vaandel dragen.

De livestream van de afscheidsreceptie bekijk je hier.

Foto’s van de afscheidsreceptie

Share this
30 September 2020

Europese parlementsleden praten over het bezoek Chinese Minister Wang Yi aan Europa en EU-China relaties

Lees het artikel
26 June 2020

50 VN experts roepen op tot onafhankelijk VN mechanisme dat mensenrechten in China en Tibet onderzoekt

Lees meer