3 juli 2012

Tibetanen vieren 77e verjaardag van de Dalai Lama in Amsterdam

Amsterdam – Persbericht 2 juli 2012 – International Campaign for Tibet

Tibetanen in Nederland vieren op vrijdag 6 juli de 77e verjaardag van hun spiritueel leider de Dalai Lama en zijn recente onderscheiding met de Templeton-prijs. Een prestigieuze onderscheiding voor zijn prestaties op het gebied van spiritualiteit en wetenschap. Erica Terpstra zal een van de sprekers zijn bij de culturele festiviteiten in het Tropentheater in Amsterdam.

Meer dan tweehonderd Tibetanen zullen vrijdagmiddag van 13.00-15.00 uur samenkomen op het Beursplein in Amsterdam. Hier zal er Tibetaans liederen, rap en dans op het programma staan en worden ballonnen opgelaten ter viering van de 77e verjaardag van de Dalai Lama. Gezamenlijk lopen zij vanaf drie uur ‘s middags in een feestelijke stoet naar het Tropentheater.

In het Tropentheater vindt van 19.00-22.00 uur een uniek cultureel programma plaats, georganiseerd door de International Campaign for Tibet. Met bijzondere optredens van de Mongoolse keelzangers Hosoo, de Oeigoerse operazangeres Agul Assan en een eeuwenoude Tibetaans-mythische Snow Lion dans.

Sprekers bij deze feestelijke avond zijn: Erica Terpstra, Yanja Dajsuren, voorzitter van de Mongools-Nederlandse vereniging Ulzii, Erkin Apltekin, voorzitter van de Oeigoerse Isa Alptekin Foundation en Tsering Jampa, directeur van International Campaign for Tibet. Als eregasten zijn aanwezig, de heer Dongchung, minister van Veiligheid voor de Tibetaanse regering in ballingschap en de heer Dorjee, vertegenwoordiger van de Dalai Lama in Brussel.

De culturele avond is gratis bij te wonen na aanmelding van uw naam voor 5 juli bij de International Campaign for Tibet via telefoonnummer 020-3308265 of e-mail: [email protected]

Klik hier voor meer informatie over het avondprogramma op de agenda

Share this

Het laatste nieuws

15 mei 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 mei 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer