28 augustus 2011

Tibetaanse Voetbalelftal speelt op 17 mei tegen MVV’27 in Maasland

14 mei 2008

Het Tibetaanse Voetbalelftal is na een succesvolle tour door Europa terug in Nederland. De Tibetaanse voetballers bezoeken Europa op uitnodiging van International Campaign for Tibet – Europe, als onderdeel van de Beijing 2008: Race for Tibet campagne. In de afgelopen weken speelde het team onder grote belangstelling in Nederland, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Italië. Het team speelt op zaterdag 17 mei een wedstrijd tegen MVV’27 in Maasland.

De Sports Without Frontiers Foundation verzorgt professionele trainingen op het terrein van MVV’27 in Maasland. Doel is het voetbal van de Tibetaanse selectie op een hoger plan te brengen en een begin te maken een jeugdvoetbalbeleid voor de Tibetaanse vluchtelinggemeenschap.

Door te voetballen vraagt het team aandacht voor de unieke cultuur van Tibet. De overleving van deze cultuur wordt door ruim vijftig jaar Chinese bezetting bedreigd. Race for Tibet roept op tot verbeteringen in de mensenrechtensituatie in Tibet het bevorderen van een dialoog tussen de Dalai Lama en de Chinese autoriteiten.

Op vrijdag 16 mei nemen de coach van het elftal Kalsang Dhondup en twee spelers deel aan een debat met als thema “sport als uiting van identiteit” op de Vrije Universiteit in Amsterdam. De coach en spelers zijn ook aanwezig bij een aantal vertoningen van de film The Forbidden Team, georganiseerd door Movies that Matter. (www.moviesthatmatter.nl)

Het in 1999 in India opgerichte Tibetaanse voetbalelftal in ballingschap heeft sinds 2001 meegedaan aan verschillende internationale voetbaltoernooien en geeft jonge Tibetanen een kans om aan hun identiteit uiting te geven. Tijdens het trainingskamp en de oefenwedstrijd in Maasland kan iedereen met eigen ogen zien hoe belangrijk sport kan zijn: hun onbegrensde passie voor het voetbal bezorgt deze Tibetaanse vluchtelingen veel respect en waardering, waar ze ook spelen.

Plaats: Sportpark De Commandeur Maasland

Tijd: zaterdag 17 mei om 15.00 uur

Contact: Jan Willem den Besten,
ICT-Europe Telefoon: 020 3308265 / 06-26369713      

Rob Hogendoorn,
Sports Without Frontiers Foundation
Telefoon: 06-51057548     

Share this

Het laatste nieuws

15 mei 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 mei 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer