20 maart 2018

Tibetaanse schrijver Shokjang na 3 jaar vrij

Goed nieuws uit Tibet! Met grote vreugde ontvingen we het verheugende nieuws over de vrijlating van Shokjang. Deze bekende en zeer gerespecteerde Tibetaanse schrijver is gisteren na het uitzitten van zijn 3 jaar lange gevangenisstraf vrijgelaten.
Tibet demonstratie den Haag
Politieke gevangene Shokjang na drie jaar gevangenisstraf eindelijk vrij.
De Tibetaanse schrijver Druklo, beter bekend onder zijn pseudoniem ”Shokjang”, schreef kritische artikelen over actuele kwesties, zoals het Chinese etnische beleid, de gedwongen herhuisvesting van Tibetaanse nomaden en de inzet van de Chinese veiligheidstroepen in Tibet. Op geen enkel moment heeft hij hierbij de wet overtreden.
Shokjang werd na zijn arrestatie een jaar lang op een geheime locatie vastgehouden zonder proces. Op 17 februari 2016 werd hij uiteindelijk veroordeeld wegens ‘het aanzetten tot separatisme’ en het ‘verstoren van de sociale stabiliteit’.
De afgelopen jaren uitten mensenrechtenorganisaties en regeringen hun bezorgdheid over zijn lot. ICT voerde uitgebreid campagne om aandacht te vragen voor de situatie van Shokjang. Meer dan 9000 mensen, waaronder mensen zoals jullie, tekenden de petitie voor zijn vrijlating.
ICT is iedereen dankbaar die ons steunt om het onmenselijke verhaal van de Chinese bezetting van Tibet te kunnen blijven vertellen. Helaas is Shokjang slechts een voorbeeld van de ruim 600 Tibetanen die door de Chinese bezetter achter tralies zijn gezet, omdat zij een afwijkende mening hebben of opkomen voor hun eigen Tibetaanse taal en cultuur. Wij blijven daarom doorgaan met onze strijd om te zorgen dat ook deze onschuldigen vrijkomen, zoals onder andere Tashi Wangchuk. Blijf ons daarom alsjeblieft steunen.
Share this

Het laatste nieuws

15 mei 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 mei 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer