19 april 2023

Tibetaanse Letterblokken voor Kinderen

Op 18 april 2023 ontvingen wij de letterblokken waarvoor Eva van Tulden donaties inzamelde door per fiets door Nederland en Zuid-Europa te reizen. Eva van Tulden is een sociaal activiste uit Antwerpen in België en oprichtster van Reach Out For A Cause. Zij is een ex-educatief medewerkster van Humanistisch Verbond Vlaanderen en heeft in het verleden al soortgelijke projecten ondernomen om de studies te financieren van een jongen in Afrika, en tijdens de coronacrisis ten behoeve van twee Belgische NGO’s.

 

Het Chinese regime probeert nog steeds de Tibetaanse cultuur en al haar rijke tradities, gebaseerd op mededogen en geweldloosheid, te vernietigen door onze taal en cultuur systematisch te onderdrukken. Tibetaanse schrijvers en activisten die opkomen voor de Tibetaanse cultuur en taal worden uit hun huizen gehaald, gemarteld en verdwijnen in gevangenissen. Tibetaanse kinderen in Tibet leren op school niet of nauwelijks hun moedertaal en raken daardoor vervreemd van hun eigen familie en samenleving. Kinderen in Tibet wordt geleerd dat hun tradities en geloof dom zijn.

 

Dankzij u steunden wij de productie en distributie van 1.000 sets Tibetaanse houten letterblokken van hoge kwaliteit ten behoeve van meer dan 7.000 Tibetaanse en Himalaya-kinderen van 0-8 jaar in India en Nepal.

 

Klik hier waar we de letterblokken uitpakken.

 

Bent u nieuwsgierig? Kijk hier hoe het begon.

Share this
27 november 2023

ICT DELEGATIE BEZOEKT DALAI LAMA, TIBETAANSE LEIDERS

Lees meer
20 november 2023

BIDEN CONFRONTEERT XI MET TIBET

Lees meer