19 April 2023

Tibetaanse Letterblokken voor Kinderen

Op 18 april 2023 ontvingen wij de letterblokken waarvoor Eva van Tulden donaties inzamelde door per fiets door Nederland en Zuid-Europa te reizen. Eva van Tulden is een sociaal activiste uit Antwerpen in België en oprichtster van Reach Out For A Cause. Zij is een ex-educatief medewerkster van Humanistisch Verbond Vlaanderen en heeft in het verleden al soortgelijke projecten ondernomen om de studies te financieren van een jongen in Afrika, en tijdens de coronacrisis ten behoeve van twee Belgische NGO’s.

 

Het Chinese regime probeert nog steeds de Tibetaanse cultuur en al haar rijke tradities, gebaseerd op mededogen en geweldloosheid, te vernietigen door onze taal en cultuur systematisch te onderdrukken. Tibetaanse schrijvers en activisten die opkomen voor de Tibetaanse cultuur en taal worden uit hun huizen gehaald, gemarteld en verdwijnen in gevangenissen. Tibetaanse kinderen in Tibet leren op school niet of nauwelijks hun moedertaal en raken daardoor vervreemd van hun eigen familie en samenleving. Kinderen in Tibet wordt geleerd dat hun tradities en geloof dom zijn.

 

Dankzij u steunden wij de productie en distributie van 1.000 sets Tibetaanse houten letterblokken van hoge kwaliteit ten behoeve van meer dan 7.000 Tibetaanse en Himalaya-kinderen van 0-8 jaar in India en Nepal.

 

Klik hier waar we de letterblokken uitpakken.

 

Bent u nieuwsgierig? Kijk hier hoe het begon.

Share this
13 June 2024

US House neemt Tibet Resolve Act aan

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft met een grote meerdheid het wetsvoorstel aangenomen dat de Chinese regering oproept om zonder ...

12 June 2024

De internationale dag van het kind

De internationale dag van het kind is een jaarlijkse dag gewijd aan kinderen, ter herdenking van de goedkeuring van het ...