22 September 2019

Thubten Wangchen, Tibetaans parlementslid, wordt verwelkomt door Tibetaanse gemeenschap in Nederland

Vandaag kwam Thubten Wangchen, directeur en oprichter van het Casa del Tibet en Parlementslid in het Tibetaanse Parlement in Ballingschap voor Europa, aan in Amsterdam. Thubten Wangchen reist door Europa om hervatting van de dialoog tussen China en vertegenwoordigers van de Dalai Lama te bepleiten, in een zgn. Dialogue for Peace Tour.

Thupten Wangchen werd bij zijn aankomst in Nederland warm onthaald door ICT, de Tibetaanse gemeenschap en de Tibet Support Groep. Bij de Tibetaanse school in Amsterdam West kreeg hij een rondleiding door de klassen en sprak hij de Tibetaanse gemeenschap toe.

Thupten Wangchen reist de komende 2 maanden door 30 landen met zijn tour: “Dialogue for Peace, Tibet-China” om aandacht te genereren voor zijn 11 punten manifest in het kader van de 60 jaar durende bezetting van Tibet door China.
Van 22-24 september is Thupten Wangchen in Nederland, en heeft hij ontmoetingen met Tweede Kamerleden, Ministerie van Buitenlandse Zaken, de media en de Tibetaanse gemeenschap en Tibet organisaties.

Share this
13 June 2024

US House neemt Tibet Resolve Act aan

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft met een grote meerdheid het wetsvoorstel aangenomen dat de Chinese regering oproept om zonder ...

12 June 2024

De internationale dag van het kind

De internationale dag van het kind is een jaarlijkse dag gewijd aan kinderen, ter herdenking van de goedkeuring van het ...