22 september 2019

Thubten Wangchen, Tibetaans parlementslid, wordt verwelkomt door Tibetaanse gemeenschap in Nederland

Vandaag kwam Thubten Wangchen, directeur en oprichter van het Casa del Tibet en Parlementslid in het Tibetaanse Parlement in Ballingschap voor Europa, aan in Amsterdam. Thubten Wangchen reist door Europa om hervatting van de dialoog tussen China en vertegenwoordigers van de Dalai Lama te bepleiten, in een zgn. Dialogue for Peace Tour.

Thupten Wangchen werd bij zijn aankomst in Nederland warm onthaald door ICT, de Tibetaanse gemeenschap en de Tibet Support Groep. Bij de Tibetaanse school in Amsterdam West kreeg hij een rondleiding door de klassen en sprak hij de Tibetaanse gemeenschap toe.

Thupten Wangchen reist de komende 2 maanden door 30 landen met zijn tour: “Dialogue for Peace, Tibet-China” om aandacht te genereren voor zijn 11 punten manifest in het kader van de 60 jaar durende bezetting van Tibet door China.
Van 22-24 september is Thupten Wangchen in Nederland, en heeft hij ontmoetingen met Tweede Kamerleden, Ministerie van Buitenlandse Zaken, de media en de Tibetaanse gemeenschap en Tibet organisaties.

Share this
13 maart 2023

Europa staat achter Tibet: Sterke steun voor de Tibetaanse zaak op 10 maart 2023

Lees meer
10 maart 2023

SOLIDARITEIT MET TIBET OP DE 64STE HERDENKING VAN DE VOLKSOPSTAND

Lees meer