22 september 2019

Thubten Wangchen, Tibetaans parlementslid, wordt verwelkomt door Tibetaanse gemeenschap in Nederland

Vandaag kwam Thubten Wangchen, directeur en oprichter van het Casa del Tibet en Parlementslid in het Tibetaanse Parlement in Ballingschap voor Europa, aan in Amsterdam. Thubten Wangchen reist door Europa om hervatting van de dialoog tussen China en vertegenwoordigers van de Dalai Lama te bepleiten, in een zgn. Dialogue for Peace Tour.

Thupten Wangchen werd bij zijn aankomst in Nederland warm onthaald door ICT, de Tibetaanse gemeenschap en de Tibet Support Groep. Bij de Tibetaanse school in Amsterdam West kreeg hij een rondleiding door de klassen en sprak hij de Tibetaanse gemeenschap toe.

Thupten Wangchen reist de komende 2 maanden door 30 landen met zijn tour: “Dialogue for Peace, Tibet-China” om aandacht te genereren voor zijn 11 punten manifest in het kader van de 60 jaar durende bezetting van Tibet door China.
Van 22-24 september is Thupten Wangchen in Nederland, en heeft hij ontmoetingen met Tweede Kamerleden, Ministerie van Buitenlandse Zaken, de media en de Tibetaanse gemeenschap en Tibet organisaties.

Share this
8 oktober 2021

China's schandalige reactie op de brief van VN-deskundigen

Een antwoord van de Chinese regering op een beschuldigingsbrief van vier VN-deskundigen en deskundige instanties over de zaken van twee ...

Lees meer
6 oktober 2021

Lid van het Belgische federale parlement, verzekert voortdurende steun

Op de laatste dag van het bezoek van Dr. van Walt aan Brussel had hij een ontmoeting met Dr. Samuel ...

Lees meer