13 April 2018

Stuur de Panchen Lama je verjaardagswens!

Op 25 april wordt Gedhun Choekyi Nyima, de 11e Panchen Lama van Tibet, 29 jaar. Die dag ‘viert’ hij zijn verjaardag in gevangenschap. 

Op zesjarige leeftijd werd Gedhun Choekyi Nyima ontvoerd door China. Dat gebeurde net na de Dalai Lama hem erkende als de 11e Panchen Lama, de tweede belangrijkste boeddhistische leider van Tibet, na de Dalai Lama. Hij wordt nu al 23 jaar vermist. China weigert tot op de dag van vandaag informatie te geven over zijn verblijfplaats en welzijn. 

In Tibet wordt op zijn verjaardag gebeden voor zijn lang leven. Het minste wat wij kunnen doen is zijn verjaardag niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daar hebben we je hulp bij nodig. 

Stuur hem een verjaardagswens. Dat mag met een vrolijke kaart naar Antwoordnummer 9251, 1000 WZ Amsterdam (een postzegel is niet nodig) of laat je wens achter op savetibet.nl/panchenlama2018

Wij overhandigen jouw wens en die van talloze andere Tibet supporters op 24 april aan de Chinese ambassade. Samen met een petitie waarin we China met klem oproepen de Panchen Lama onmiddellijk vrij te laten. 

Wil je nog iets doen voor de Panchen Lama? 
Kom dan op 24 april naar het Plein in Den Haag van 13.00 tot 14.30 uur. Op die dag biedt ICT samen met de Tibetaanse gemeenschap en de Tibet Support Groep een petitie aan bij de Tweede Kamer. In de petitie vragen we de Kamerleden om er bij de Nederlandse regering op aan te dringen China de verblijfplaats van de Panchen Lama bekend te maken. Voor een bus van Amsterdam naar Den Haag zorgen wij. Wil je mee? Stuur dan een mail naar [email protected] 
Meer weten over de Panchen Lama? Bekijk dan dit korte filmpje van de NOS:

Share this

Het laatste nieuws

15 May 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 May 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer