8 July 2015

Spetterende viering 80ste verjaardag Dalai Lama en afsluiting 'Dalai Lama 80' campagne op de Dam

Spetterende afsluiting van ICT’s DL80 campagne ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van de Dalai Lama 

Meer dan 400 mensen kwamen gisteren 6 juli in Amsterdam bij het monument op de Dam bijeen om samen met ICT en de daar verzamelde Tibetanen en Tibet supporters de 80ste verjaardag van de Dalai Lama te vieren.

Speciaal voor deze feestelijke gelegenheid was de Dam op stemmige wijze versierd met honderden Tibetaanse gebedsvlaggen en meerdere Tibetaanse artiesten traden op om deze dag de nodige luister bij te zetten. Het programma werd passend afgesloten met een lang leven gebed voor de Dalai Lama en een ‘Sangsol’, het traditionele gooien van geroosterde meel in de lucht voor purificatie en het afwenden van negatieve krachten.

Tevens sloot ICT hiermee haar succesvolle campagne ‘Dalai Lama 80 jaar’ af, waarbij meer dan 200.000 gebedsvlaggen over heel Nederland werden verspreid met het verzoek deze op 6 juli in tuinen, balkons en voor het raam op te hangen als eerbetoon voor de Dalai Lama. Naast vele duizenden anderen, stuurden ook bekende Nederlanders als Erica Terpstra, Peter Slager, Chris Hinze en Harry van Bommel een foto met de gebedsvlaggen in om solidariteit te betuigen voor de boodschap van de Dalai Lama van vrede en compassie.

Tsering Jampa, Executive Director van ICT zei: “Wij zijn overweldigd door alle steun voor de Dalai Lama en oprechte waardering, die mensen hebben voor het leven en werk van de Dalai Lama. Tijdens deze viering staan we ook stil bij de uitzichtloze situatie in Tibet en de aanhoudende onderdrukking van Tibetanen door de Chinese regering. Wij hopen dat de Chinese leiders hun cynisme en vijandigheid zullen laten varen en de inspanningen en aspiraties van de Dalai Lama voor een vreedzame oplossing in Tibet constructief zullen oppakken. Bij deze wil ik alle mensen op de Dam en de talloze anderen in Nederland, die de boodschap van vrede en mededogen van de Dalai Lama omarmen en ons werk voor Tibet steunen, uit het diepst van mijn hart bedanken.”

Zie hier foto’s van het evenement.

Verjaardag Dalai Lama in de media:

Video:
NOS
AT5
ZoomIn.TV

Andere media: 
Parool – Tachtigste verjaardag van Dalai Lama gevierd op de Dam
Telegraaf – Dalai lama 80 jaar
Nu.nl – 80-jarige verjaardag Dalai lama gevierd op de Dam
AD – Dalai lama viert tachtigste verjaardag
Paranormaal.blog.nl – Vier ook 80ste verjaardag van de Dalai Lama…
Dichtbij.nl
Nieuws.marokko.nl – Feestje op de Dam voor 80ste verjaardag Dalai Lama
Amsterdam.nieuws.nl
Powned.tv – Hoera, de Dalai Lama is 80 geworden
Women-online.nl – De 80ste verjaardag Dalai Lama wordt op de Dam in Amsterdam gevierd  

Share this

Het laatste nieuws

15 May 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 May 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer