30 March 2020

We moeten deze crisis het hoofd bieden met wetenschap vindingrijkheid, volgens de Dalai Lama

Vandaag stuurt de Dalai Lama een open brief aan ons allemaal. Het is een bericht dat geruststelt, in deze moeilijke tijden vanwege de wereldwijde uitbraak van het coronavirus.

De Dalai Lama schrijft over zijn dankbaarheid aan de overheden die maatregelen hebben getroffen tegen de wijde verspreiding van het virus.

Hij schrijft: hoe moeilijk de situatie ook is, we moeten doorgaan met wetenschap en menselijke vindingrijkheid, met doorzettingsvermogen en moed, om de huidige problematiek het hoofd te bieden.

Een mooie quote uit zijn bericht biedt ons allen een houvast in deze onzekere tijd:

Quote van de Dalai Lama op 30 maart 2020

 

Lees hier het hele bericht in het Nederlands:

 

Een speciale boodschap van Zijne Heiligheid de Dalai Lama

Dalai Lama, maandag 30 maart 2020

 

Beste broeders en zusters,

Ik schrijf deze woorden als antwoord op de herhaalde verzoeken van veel mensen over de hele wereld. Vandaag maken we een uitzonderlijk moeilijke tijd door als gevolg van het uitbreken van de coronavirus pandemie.

Daarnaast wordt de mensheid geconfronteerd met verdere problemen, zoals extreme klimaatverandering. Ik zou van deze gelegenheid gebruik willen maken om mijn bewondering en dankbaarheid te betuigen aan regeringen over de hele wereld, waaronder de regering van India, voor de stappen die zij nemen om deze uitdagingen aan te gaan.

Oude Indiase traditie beschrijft het creëren, vasthouden en vernietigen van werelden over tijd. Een van de oorzaken van een dergelijke vernietiging zijn wapens en ziekten, die in overeenstemming lijken te zijn met wat we vandaag ervaren. Ondanks de enorme uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd, hebben levende wezens, inclusief mensen, een opmerkelijk vermogen om te overleven getoond.

Hoe moeilijk de situatie ook is, we moeten wetenschap en menselijk vernuft met vastberadenheid en moed inzetten om de problemen waarmee we worden geconfronteerd te overwinnen. Geconfronteerd met bedreigingen voor onze gezondheid en ons welzijn, is het natuurlijk om angst te voelen. Desalniettemin neem ik veel troost in het volgende wijze advies om de problemen die voor ons liggen te onderzoeken: ‘Als er iets te doen is, doe het dan, zonder u zorgen te hoeven maken; als er niets te doen is, zal het niet helpen om er verder over te piekeren.

Iedereen doet momenteel zijn best om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Ik juich de gezamenlijke inspanningen van landen toe om de dreiging te beperken. Ik waardeer met name het initiatief dat India heeft genomen met andere SAARC-landen om een ​​noodfonds en een elektronisch platform op te zetten om informatie, kennis en expertise uit te wisselen om de verspreiding van Covid-19 aan te pakken. Dit zal ook in de toekomst als model dienen om dergelijke crises aan te pakken.

Ik begrijp dat veel mensen als gevolg van de noodzakelijke afsluitingen over de hele wereld met enorme ontberingen worden geconfronteerd als gevolg van een verlies aan levensonderhoud. Voor degenen zonder een stabiel inkomen is het leven een dagelijkse strijd om te overleven. Ik doe een dringend beroep op alle betrokkenen om al het mogelijke te doen om voor de kwetsbare leden van onze gemeenschappen te zorgen.

Ik ben speciale dank verschuldigd aan de medische staf – artsen, verpleegkundigen en ander ondersteunend personeel – die aan de frontlinie werken om levens te redden met een groot persoonlijk risico. Hun dienst is inderdaad mededogen in actie.

Met oprechte gevoelens van bezorgdheid voor mijn broers en zussen over de hele wereld die deze moeilijke tijden doormaken, bid ik voor een vroege beëindiging van deze pandemie, zodat uw vrede en geluk spoedig zullen worden hersteld.

 

In mijn gebeden,

Dalai Lama

 

Lees hier de originele brief in het engels:
Speciaal bericht van de Dalai Lama - 30 maart 2020
Speciaal bericht van de Dalai Lama – 30 maart 2020
Speciaal bericht van de Dalai Lama - 30 maart 2020, pagina 2
Speciaal bericht van de Dalai Lama – 30 maart 2020, pagina 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: Dalai Lama
Share this
23 January 2024

BIJ BELANGRIJKE VN-REVIEW VERDUBBELT AANTAL STATEN DIE BEZORGDHEID UITEN OVER TIBET

Lees meer
15 January 2024

10 DINGEN OM IN DE GATEN TE HOUDEN IN 2024

Lees meer