7 January 2015

Persbericht 'Werkgroep aangaande de Chinees-Tibetaanse Onderhandelingen’

6 januari, 2015, Dharamsala: De 27ste vergadering van de op 5 en 6 januari 2015 in Dharamsala gehouden ‘Werkgroep aangaande de Chinees-Tibetaanse Onderhandelingen’, heeft geleid tot diepgaande discussies over de politieke ontwikkelingen in China, over kwesties met betrekking tot de toekomst van de dialoog met de Chinese leiders, en over de ontwikkelingen in het internationale politieke landschap. 

Deelnemers Werkgroep aangaande de Chinees-Tibetaanse Onderhandelingen

Met een diep gevoelde urgentie sprak de vergadering ook over de tragische gevallen van 135 Tibetaanse zelfverbrandingen uit protest tegen de aanhoudende repressie in Tibet.

Sikyong Dr. Lobsang Sangay, die de tweedaagse vergadering voorzat, herhaalde het uitgangspunt van Tibetaanse zijde om tot een vreedzame oplossing van het Tibetaanse probleem te komen door middel van een dialoog tussen de gezanten van Zijne Heiligheid de Dalai Lama en vertegenwoordigers van de Chinese leiders. De Tibetaanse leiding houdt onverminderd vast aan geweldloosheid en de Middenweg Benadering, en is er vast van overtuigd, dat dialoog de enige manier is om de kwestie Tibet op te lossen. 

De Werkgroep aangaande de Chinees-Tibetaanse onderhandelingen werd opgericht om te adviseren in beleidsaangelegenheden en strategieën om door onderhandeling een vreedzame en wederzijds aanvaardbare oplossing voor de kwestie Tibet te vinden.
Share this

Het laatste nieuws

15 May 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 May 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer