31 May 2024

Partijen en Kandidaten van de Europese Verkiezingen bedankt voor hun Steun aan Tibet

Amsterdam, 31 mei 2024 – Het bestuur van International Campaign for Tibet Europe wil haar dank uitspreken voor de actieve deelname aan ons recente initiatief om Europese verkiezingskandidaten te betrekken bij hun standpunten over de Chinese inmenging in Europese democratieën en hun steun voor Tibet. De afgelopen weken hebben Tibet Support groepen, Tibetanen en hun vrienden in heel Europa kandidaten benaderd via telefoontjes, sms’jes en e-mails.

Tientallen kandidaten hebben zich aangesloten, waaronder drie partijen uit Nederland en tien partijen in totaal, waaronder de Duitse SPD, hebben onze vragenlijst hebben ingevuld. Verschillende kandidaten hebben de Tibetbelofte (Pledge voor Tibet) ondertekend, waarmee ze hun inzet voor onze zaak tonen en hun bereidheid om lid te worden van de Tibetgroep zodra ze verkozen zijn tot leden van het Europees Parlement.

De mascotte Songtsen van de EU4Tibet campagne

Dit initiatief was mogelijk dankzij de gezamenlijke inspanningen van verschillende belanghebbenden. We betuigen onze oprechte dank aan:

– De drie Kantoren van Tibet in Europa (Brussel, Londen, Genève)

– Het huidige lid van de Tibet Interest Group in het Europees Parlement

– Tibet Steungroepen, Internationaal Tibetaans Netwerk, Tibetaanse Gemeenschappen, Tibetaanse Vrijwilligers en andere leden van de Tibetbeweging

– ICT Europe Team in Amsterdam en Brussel

Vooruitkijkend zal de EU4Tibet-website blijven dienen als een centraal communicatieplatform voor Europese kiezers, partijen en individuele kandidaten. We nodigen iedereen uit om dit platform te delen met hun netwerken en om zich bij ons aan te sluiten in het bedanken van de kandidaten die de belofte hebben ondertekend. Uw voortdurende steun en betrokkenheid zijn van cruciaal belang terwijl we streven naar het versterken van de stem van Tibet in Europa. Samen vieren we onze collectieve prestaties en kijken we ernaar uit om op dit fundament voort te bouwen voor een betere toekomst voor Tibet. Blijf de campagne volgen op de Instagram en website.

Share this
21 June 2024

Wereldmuziekdag en Gesmoorde Tibetaanse Melodieën

Op 21 juni vieren we World Music Day, ook bekend als Wereldmuziekdag. Het is een dag waarop muziek in al zijn ...

20 June 2024

Amerikaanse Delegatie bezoekt zijne heiligheid de Dalai Lama

Dharamshala - Een delegatie uit de Verenigde Staten heeft gisteren de Centrale Tibetaanse Administratie (CTA) bezocht en ontmoetingen gehad met ...