28 August 2011

Oproep van de Kashag

Sinds 10 maart 2008 hebben Tibetanen in alle drie de provincies van Tibet – Kham, Amdo, en Utsang – vreedzaam geprotesteerd tegen het onrechtvaardige en onderdrukkende beleid van de Chinese regering, Sommigen moesten dat bekopen met hun leven.

Ook Tibetanen buiten Tibet hebben overal ter wereld vreedzame campagnes geïnitieerd en geprotesteerd tegen het brute Chinese optreden tegen Tibetaanse demonstranten.

Vanaf het begin hebben de Kashag en het Tibetan Solidarity Committee, en in het bijzonder Zijne Heiligheid de Dalai Lama, een beroep gedaan op allen die campagnes initiëren om deze geweldloos en vreedzaam te houden. Wij zijn er trots op om te kunnen zeggen dat de meerderheid van het Tibetaanse volk naar de oproep geluisterd heeft.

De Kashag zou nogmaals een beroep willen doen op alle delen van de Tibetaanse Diaspora om af te zien van gewelddadige methodes, om de wet van het gastheerland te eerbiedigen en om ervoor te zorgen dat de gevoelens van de bevolking van dit land niet door onze acties wordt gekwetst als de Olympische Fakkeltocht op 17 april, 2008 door India gaat.

Kashag
10 april 2008

Share this

Het laatste nieuws

15 May 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 May 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer