31 August 2012

Oproep: Kom in Actie voor Tibet op 25-26 september

Flame of Truth; Wereldwijde fakkel estafette voor aandacht voor Tibet

De Flame of Truth reist van 6 juli tot 10 december over heel de wereld om aandacht te vragen voor de ernstige schending van mensenrechten door China in Tibet.

Dit is een initiatief van het Tibetaanse parlement in ballingschap, ondersteund door Tibet organisaties wereldwijd.

De Flame of Truth komt in Nederland aan op 25 september vanuit Duitsland en daarom organiseren International Campaign for Tibet (ICT), de Tibet Support Groep (TSG) en de Tibetaanse gemeenschap in Nederland (TGNL) verschillende activiteiten in Nederland.

In Arnhem, op 25 september,  van 11.30 uur  tot 13.30 uur bij ”Musis Sacrum”, wordt de Flame of Truth officieel verwelkomd met een traditionele Tibetaanse ceremonie en zullen prominente sprekers en de media aanwezig zijn.

Op 26 september fietsen Tibetanen en supporters door het centrum van Amsterdam en eindigen op de Dam waar een manifestatie zal plaatsvinden van 17.00-18.00 uur. De fietstocht start om 15.30 uur vanaf de Dam.

Het doel van deze wereldwijde fakkel estafette is om de VN op te roepen om onmiddellijk in actie te komen voor door de eerder aangenomen resoluties over Tibet uit te voeren en een onafhankelijk onderzoeksdelegatie naar Tibet te sturen om de huidige crisis te onderzoeken.

Tijdens de wereldwijde estafette van de Flame of Truth zullen er honderdduizend handtekeningen worden opgehaald om op 10 december, de internationale dag van de mensenrechten te overhandigen aan de Verenigde Naties in New York, Geneve en New Delhi.

ICT, TSG en de TGNL roepen alle Nederlanders op de petitie aan de VN te ondersteunen en deel te nemen aan de activiteiten in Nederland. Wereldwijde massale steun moet China ertoe bewegen de mensenrechten in Tibet te respecteren!

Klik hier voor meer informatie over de activiteiten in Nederland

Klik hier voor meer informatie over de Flame of Truth

Share this

Het laatste nieuws

15 May 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 May 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer