26 August 2011

Obama en Dalai Lama populairste leiders ter wereld: peiling

28 april 2010

De Amerikaanse President Barack Obama en de Dalai Lama zijn de twee meest populaire leiders ter wereld, volgens een peiling die in zes landen is gehouden en vrijdag bekend is gemaakt. In deze peiling, die werd uitgevoerd door Harris Interactive, in opdracht van France24 and Radio France-Internationale, kreeg Obama 77 procent van de stemmen, één procentpunt meer dan in november.

De Tibetaanse spirituele leider eindigde als tweede met 75 procent van de stemmen, gevolgd door de Amerikaanse Minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton, met 62 procent. Paus Benedictus XVI werd zevende met 36% van de stemmen.

Het onderzoek is tussen 31 maart en 12 april via internet uitgevoerd. In totaal hebben er 6.135 mensen gestemd, in de leeftijd van 16 tot 64 en afkomstig uit Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en de Verenigde Staten.

De Duitse Bondskanselier Angela Merkel werd vierde met 54 procent van de stemmen. De Franse President Nicolas Sarkozy en VN Secretaris-generaal Ban Ki-moon eindigden na haar en kwamen met 37 procent op een gedeelde vijfde plaats.

De minst populaire leiders waren volgens het onderzoek de Iraanse President Mahmoud Ahmadinejad, de Libische machthebber Moammar Gaddafi en de Chinese President Hu Jintao.

Share this

Het laatste nieuws

15 May 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 May 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer