27 september 2020

#FLAGSFORTIBET: solidariteitsketting van gebedsvlaggen over de hele wereld!

Op zondag 27 september vormden meer dan honderd Tibetanen en Tibet-supporters een kleurrijke ketting van gebedsvlaggen van de Chinese ambassade tot aan het Vredespaleis. ICT Europe organiseerde, samen met de Tibet Support Groep Nederland, en de Tibetaanse gemeenschap in Nederland een internationale actiedag:

Flags for Tibet!

Deze simpele daad van verzet laat onze solidariteit met Tibetanen in Tibet zien. Tibet is pas verloren als wij zwijgen!

ICT heeft deze internationale actie opgezet, omdat Tibetanen in Oost-Tibet gedwongen worden hun gebedsvlaggen, het symbool van de Tibetaanse cultuur, neer te halen. Overal ter wereld hingen mensen vandaag de gebedsvlaggen op, met als idee de gebedsvlaggen op te hangen voor hen die dit niet meer kunnen. Wereldwijd deden duizenden Tibet-supporters mee met de actie, en deelden hun gebedsvlaggen foto met de hashtag:

#FLAGSFORTIBET

De actiedag vond op 27 september plaats om te herdenken dat op deze dag in 1987 voor het eerst sinds de Culturele Revolutie, jonge Tibetanen demonstreerden om hun ongenoegen met de Chinese overheersing duidelijk te maken.

Tsering Jampa voor de Chinese ambassade in Den Haag, met Tibet-supporters en gebedsvlaggen op de achtergrond

Tsering Jampa, directeur van International Campaign for Tibet Europe, riep de aanwezigen op om zich solidair te tonen met het Tibetaanse volk, en hen te steunen in hun geweldloze strijd.

Photo credits: Netty

Wij willen alle Tibet-supporters bedanken die meeliepen met de solidariteitsmars, hun foto’s deelden met #FLAGSFORTIBET, of gebedsvlaggen thuis ophingen op 27 september!

 

Bekijk alle beelden

Tags: actie
Share this
28 september 2023

ICT-DONATEUR ORGANISEERT LEZING IN SPAARNDAM

Lees meer
21 september 2023

DALAI LAMA EERT ICT EUROPE OPRICHTER JAN ANDERSSON

Lees meer