30 May 2024

MEER DAN 80 HANDTEKENINGEN VOOR EU4TIBET CAMPAGNE

De “Europe for Tibet” campagne, gelanceerd op 9 april 2024 in Brussel, blijft sterke steun krijgen. De campagne heeft als doel om toezeggingen te verkrijgen van kandidaten voor de Europese verkiezingen van 2024 en om politieke partijen te ondervragen over hun standpunt inzake Tibet. De campagne wordt georganiseerd door de Offices of Tibet in Europa en de International Campaign for Tibet, met steun van het International Tibet Network, Tibet Support Groups en Tibetaanse gemeenschappen in Europa. Het uiteindelijke doel is om een nieuwe groep leden van het Europees Parlement te vormen die zich inzetten voor de Tibetaanse zaak.

We zijn verheugd te kunnen melden dat we inmiddels al meer dan 80 handtekeningen hebben verkregen van kandidaten die zich hebben gecommitteerd aan de doelen van onze campagne. Deze toezeggingen versterken onze hoop dat de volgende zittingsperiode van het Europees Parlement zich actief zal inzetten voor de rechten van het Tibetaanse volk en de principes van mensenrechten, democratie en culturele diversiteit.

Nyima Rinchen Dorjee (ICT & SFT vertegenwoordiger) met Thijs Reuten (Pvda-GroenLinks kandidaat voor de Europese verkiezingen) nadat hij de pledge voor Tibet heeft ondertekend.

Met de Europese verkiezingen in het vooruitzicht, willen we u vragen om bij uw stemkeuze rekening te houden met hoe de partijen omgaan met de Tibetaanse kwestie. Aan de politieke partijen is informatie gevraagd over hun standpunten via een vragenlijst, die beschikbaar is op onze website www.eu4tibet.org.

Tibetaanse jongeren in Nederland vragen aandacht voor en ondersteunen de EU4Tibet campagne.

Neem de tijd om deze informatie door te lezen en maak een weloverwogen keuze. Door uw stem te laten horen, kunt u bijdragen aan een sterker Europees Parlement dat opkomt voor Tibet en de fundamentele waarden van de Europese Unie.

Blijf ons volgen voor meer updates en blijf betrokken bij onze inspanningen voor een vrij en rechtvaardig Tibet.

 

Share this
21 June 2024

Wereldmuziekdag en Gesmoorde Tibetaanse Melodieën

Op 21 juni vieren we World Music Day, ook bekend als Wereldmuziekdag. Het is een dag waarop muziek in al zijn ...

20 June 2024

Amerikaanse Delegatie bezoekt zijne heiligheid de Dalai Lama

Dharamshala - Een delegatie uit de Verenigde Staten heeft gisteren de Centrale Tibetaanse Administratie (CTA) bezocht en ontmoetingen gehad met ...