26 August 2011

Liu Xiaobo wint Nobelprijs voor de Vrede - ICT persbericht

8 oktober 2010

ICT feliciteert de gevangengezette schrijver en mensenrechtenactivist Liu Xiaobo voor zijn toekenning van de 2010 Nobelprijs voor de Vrede.

Liu Xiaobo vertegenwoordigt een ontegenzeggelijke en onstuitbare sector van Chinese burgermaatschappij, die inziet dat de Volksrepubliek China haar status als grote wereldmacht niet kan bereiken, totdat alle volken die onder haar bestuur een volledige maat van rechten genieten beschermd door wetgeving.

ICT staat naast de terecht trotse Chinezen die deze overwinning voor de vrijheid van meningsuiting vieren, en wie het nastreven om op een dag een intellectueel debat te voeren met de vrijgelaten Liu Xiaobo over de ontwikkeling van een open en democratische samenleving in de Volksrepubliek China.

De Dalai Lama zei vandaag in een verklaring: “De toekenning van de Nobelprijs van de Vrede aan Liu Xiaobo is de erkenning van de internationale gemeenschap van de toenemende stem binnen het Chinese volk om China te duwen richting politieke, legale en constitutionele hervorming.”

Liu Xiaobo, die prominent heeft geschreven over Tibet, heeft een levenslange toewijding getoond aan de sociale idealen die in Charter 08 liggen verankerd.

Share this

Het laatste nieuws

15 May 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 May 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer