28 June 2015

Kom naar de Dam – vier met ons de 80ste verjaardag van de Dalai Lama – 6 juli 2015

Kom naar de Dam!

vier met ons de 80ste verjaardag van de Dalai Lama

– 6 juli 2015 –

Wereldwijd wordt deze dag uitbundig gevierd door Tibetanen en allen die mededogen en vrijheid in Tibet een warm hart toedragen.

Wij nodigen iedereen uit om deze dag samen met Tibetanen te vieren op de Dam in Amsterdam, van 13-14 uur en tevens ICT’s campagne ‘Dalai Lama 80 jaar’ feestelijk af te sluiten.

Op 6 juli zal de Dam in een Tibetaanse landschap veranderen, waarbij honderden gekleurde Tibetaanse gebedsvlaggen wapperen om hun boodschap van vrede, compassie en wijsheid over de wereld te verspreiden. Er zal ‘live’ een ‘Dharchen’ worden opgehesen, een 4 meter hoge paal, die de gebedsvlaggen uit verschillende richtingen met elkaar verbindt.

Het kleurrijke programma wordt geopend met een lang leven gebed voor de Dalai Lama door een Tibetaanse monnik en Tibetaanse artiesten treden op. Ter afsluiting kan iedereen meedoen aan een ‘Sangsol’, het in de lucht gooien van tsampa (geroosterd meel). Dit gebaar dient ter zuivering van alle obstakels. Hierbij is het mogelijk een wens te doen voor de Dalai Lama en alle levende wezens in de vier windstreken.

Gebedsvlaggetjes staan symbool om vrede, compassie, kracht en wijsheid te verspreiden. Door de van goede wensen voorziene vlaggetjes op hoge plekken op te hangen kan de ‘ta’, het windpaard, de zegeningen naar alle levende wezens overbrengen.

Share this

Het laatste nieuws

15 May 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 May 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer