29 December 2011

Kaart: Tibetaanse Zelfverbrandingen 2009-2011

11 december 2011

Sinds 2009 zijn er 13 zelfverbrandingen in Tibet, waarvan 12 hebben plaatsgevonden in 2011. Hieronder markeert een kaart de locaties van de zelfverbrandingen; negen in Ngaba, twee in Tawu en één in zowel Kardze en Chamdo.

Gedetailleerde informatie over iedere zelfverbranding kunt u vinden op het (Engelstalige) zelfverbranding informatieblad.

Opmerking over de kaart:

Tibet bestaat van traditioneel uit drie hoofdgebieden: Amdo (Noord-Oost Tibet), Kham (Oost-Tibet) en U-Tsang (Midden-en West Tibet). De Tibetaanse Autonome Regio is door de Chinese regering in 1965 opgericht en bestrijkt het gebied van Tibet ten westen van de rivier de Yangtse, inclusief een deel van Kham. De rest van Amdo en Kham zijn opgenomen in Chinese provincies, en binnen deze provincies werden gebieden met ‘dicht bevolkte’ Tibetaanse gemeenschappen aangewezen als Tibetaanse autonome prefecturen en districten. Bij gevolg wordt het grootste deel van Qinghai en worden delen van Gansu, Sichuan en Yunnan provincies door de Chinese overheid erkend als ‘Tibetaans.’ ICT maakt gebruik van de term ‘Tibet’ als referentie naar alle Tibetaanse gebieden die momenteel onder de jurisdictie van de Volksrepubliek China vallen. 

Share this

Het laatste nieuws

15 May 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 May 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer