5 May 2015

International Campaign for Tibet roept Nederland op Tibetaanse gebedsvlaggen op te hangen op 80ste verjaardag Dalai Lama

Persbericht Amsterdam, 5 mei 2015

ICT roept Nederland op massaal Tibetaanse gebedsvlaggen op te hangen op de 80ste verjaardag van de Dalai Lama

Vandaag, 5 mei, Bevrijdingsdag, lanceert International Campaign for Tibet (ICT) de campagne ‘Dalai Lama 80 jaar’ met als doel om op 6 juli, de 80ste verjaardag van de Dalai Lama, heel Nederland vol te hangen met kleurige Tibetaanse gebedsvlaggen.

ICT roept het Nederlandse publiek op om de levenslange inzet van de Dalai Lama voor vrede en verzoening wereldwijd en voor een geweldloze oplossing voor het Tibetaanse volk te steunen door gebedsvlaggen op te hangen. ICT stelt deze gratis ter beschikking via de website www.DL80.nl.

Tsering Jampa, Executive Director ICT: “ICT werkt nauw samen met de Dalai Lama bij zijn geweldloze inspanningen om via een dialoog met de Chinese regering een vreedzame oplossing voor Tibet te vinden. Wij kijken er dan ook naar uit om de verjaardag van de Dalai Lama groots te vieren en om dit boegbeeld voor de vrede – zowel voor Tibet als voor de rest van de wereld – feestelijk te eren, zodat het voor hem een onvergetelijke dag wordt.”

Wereldwijd wordt de 80ste verjaardag van de Dalai Lama uitbundig gevierd om waardering te tonen voor zijn inspanningen en zijn universele boodschap om compassie en tolerantie tussen volkeren in de wereld te bevorderen.

In Nederland organiseert ICT van 5 mei t/m 6 juli verschillende activiteiten en brengt tijdens festivals en evenementen het werk en de visie van de Dalai Lama breed onder de aandacht van het Nederlandse publiek. Zo staat ICT op 5 mei met informatiestands vol gebedsvlaggen en levensgrote portretten van de Dalai Lama bij de Bevrijdingsfestivals in Amsterdam, Haarlem, Rotterdam en Zwolle. Daarnaast heeft ICT stands tijdens andere festivals in de centra van grote steden: Nijmegen (16 mei); Leiden (23 mei); Amersfoort (30 mei); bij het Yoga festival in Haarlem (20 & 21 juni); en in Tilburg bij het Festival Mundial (27 & 28 juni).

Op 5 juli organiseert ICT een feestelijk programma in het Tropentheater in Amsterdam met gastsprekers en culturele optredens. Op 6 juli, de verjaardag zelf, brengt ICT op een bijzondere wijze de 80ste verjaardag van de Dalai Lama landelijk onder de aandacht.

Meer informatie over onze campagne vindt u op : www.DL80.nl

Share this

Het laatste nieuws

15 May 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 May 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer