6 november 2015

International Campaign for Tibet is diep bedroefd bij het overlijden van bestuurslid Melissa Mathison


Het bestuur en medewerkers van International Campaign for Tibet zijn diep bedroefd door het overlijden van onze vriend en collega-bestuurslid, Melissa Mathison, op 4 november 2015. Onze gedachten en gebeden gaan uit naar haar en haar familie.


melissamathison-dalailama-harrisonford.jpg


Harrison Ford, de Dalai Lama en Melissa Mathison tijdens een fondswerving evenement


Melissa Mathison was meer dan 30 jaar lang een bekend scriptschrijver in Hollywood en een goede vriend en supporter van het Tibetaanse volk. Daarnaast was ze meer dan 20 jaar getrouwd met Harrison Ford, bij wie ze twee kinderen kreeg. In zowel haar persoonlijke als professionele leven droeg ze in belangrijke mate bij aan het in de schijnwerpers zetten van het lot van het Tibetaanse volk. Haar films omvatten onder meer ‘The Black Stallion’, ‘ET’ en ‘Kundun’, welke laatste een biografie is van Zijne Heiligheid de Dalai Lama. Melissa en Kundun regisseur Martin Scorsese kregen in 1998 van ICT een ‘Light of Truth Award’ uitgereikt. Deze ‘Licht van de Waarheid’ prijs is een onderscheiding, die erkenning geeft aan individuen en instellingen, die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de publieke bewustwording over Tibet en de strijd voor mensenrechten en democratische vrijheden van het Tibetaanse volk.

 


Melissa trad in 1995 toe tot het van Bestuur van International Campaign for Tibet in de VS en bleef tot aan haar laatste weken een actief lid. International Campaign for Tibet en alle bestuursleden en medewerkers bieden hun oprechte deelneming aan aan haar familie.


melissamathison-ictboard2013.jpg


Melissa Mathison tijdens een ICT bestuursvergadering in 2013


melissamathison-ictboard.jpg


Melissa Mathison tijdens een ICT bestuursvergadering in de VS

Share this

Het laatste nieuws

15 mei 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 mei 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer