28 August 2011

ICT spreekt parlementariërs toe; Groen Links roept het parlement op om de Dalai Lama uit te nodigen

Op dinsdag 23 april legde Tsering Jampa, de Executive Director van ICT Europe, een verklaring af over de huidige situatie in Tibet. Ze deed dat tijdens een rondetafelgesprek van de Vaste Kamercommissie Buitenlandse Zaken van de Tweede Kamer.

De hoorzitting over de mensenrechten in China vond plaats om parlementariërs de gelegenheid te geven om informatie te verzamelen voorafgaand aan een algemeen debat dat op 13 mei in de Tweede Kamer plaatsvindt met minister-president Balkenende.

Tsering Jampa sprak over de belangrijkste oorzaken van de huidige crisis in Tibet en de noodzaak van een politieke oplossing voor de Tibetaanse kwestie. Naast Jampa waren er sprekers van Amnesty Nederland, de Nederlandse oud-ambassadeur in Beijing eneen specialist op het gebied van minderheden van de UNPO.

Op maandag 22 april heeft Groen Links in een brief aan het presidium van de Tweede Kamer een oproep gedaan om namens het Nederlandse parlement de Dalai Lama uit te nodigen als de EU en de Nederlandse overheid er niet in slagen om de Dalai Lama naar Brussel te laten komen om de leiders van de EU te informeren. Er wordt verondersteld dat er voor dit voorstel steun zal zijn van de belangrijkste partijen in het presidium.

Share this

Het laatste nieuws

15 May 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 May 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer