26 April 2023

ICT in Praag voor het International Tibet Network

Van 22 tot 24 april 2023 heeft International Campaign for Tibet, gepresenteerd door Wangpo Tethong ( Executive Director ICT Europe), Kai Muller (Executive Director ICT Germany), Choezom G. en Tenzin Choedon (ICT Europe), deelgenomen aan de Europe Regional Meeting of Tibetan support groups georganiseerd door International Tibet Network in Praag, Tsjechië.

 

De vergadering vond plaats in het prachtige Tibet Open House in de oude stad van Praag. De deelnemers hadden ruimte voor intensieve discussies over hun huidige zorgen, toekomstige doelen en gemeenschappelijke aandachtsgebieden. De verschillende workshops en een paneldiscussie met deskundigen hielpen de verschillende Tibetaanse steungroepen om hun vaardigheden te versterken en manieren te vinden om hun regionale coördinatie en samenwerking in stand te houden en te versterken.

 

Het netwerk nam ook deel aan een spontaan protest bij de beroemde Karelsbrug, waar een luchtballon met de Tibetaanse vlag vanuit alle delen van de oude stad en langs de rivier de Moldau te zien was.

 

 

De vergadering eindigde met muziek en gelach, waarbij de deelnemers de traditionele Tibetaanse Gorshey-dans dansten – de perfecte manier om ‘À bientôt’ te zeggen. ICT verdiepte niet alleen de reeds bestaande relaties, maar kreeg ook veel nieuwe connecties en ideeën voor toekomstige samenwerkingen. Wij hopen met alle Tibetaanse steungroepen in Europa te kunnen blijven samenwerken in onze gezamenlijke strijd voor Tibetaanse zelfbeschikking!

Share this
18 April 2024

Panchen Lama Protest in Den Haag op 25 april

Op 25 april 1995 vierde Gedhun Choekyi Nyima zijn zesde verjaardag. Nauwelijks een maand later werd hij 's werelds jongste politieke gevangene. ...

17 April 2024

Nederlandse Tibetanen en supporters uiten teleurstelling over Rutte's bezoek aan China

Afgelopen week heeft een coalitie van Nederlandse Tibetanen en hun supporters hun teleurstelling geuit over het recente bezoek van demissionair ...