15 februari 2023

ICT en Tibetaanse organisaties verenigen zich om in maart in Rome de Dag van de Opstand te herdenken

 

Op 10 maart 2023 zal een groot aantal Tibetanen en organisaties in Rome vergaderen ter herdenking van de 64e verjaardag van de Dag van de Tibetaanse Opstand tegen de Chinese bezetting van Tibet. 15 gemeenschappen en verenigingen uit Europa die ongeveer 60.000 Tibetanen vertegenwoordigen. Onze directeur, Wangpo Tethong, zal aanwezig zijn om ICT Europa te vertegenwoordigen. 

 

 

De Dag van de Tibetaanse Opstand, die elk jaar op 10 maart wordt gehouden, herdenkt de vreedzame opstand van de Tibetanen in 1959 tegen de onderdrukking door communistisch China in de Tibetaanse hoofdstad Lhasa. Het mislukken van de gewapende opstand leidde uiteindelijk tot een gewelddadig optreden tegen de Tibetaanse onafhankelijkheidsbewegingen, waardoor Zijne Heiligheid de 14e Dalai Lama gedwongen werd in ballingschap te vluchten om zijn leven te redden. 

 

Op dezelfde dag zullen wij ook bijeenkomen voor de Chinese ambassade in Den Haag om te eisen dat er een einde komt aan de misdaden die de Chinese communistische partijen in binnen- en buitenland tegen de Tibetanen begaan, en dat de wereld erkent dat Tibet historisch gezien nooit deel heeft uitgemaakt van China.

Share this
21 september 2023

DALAI LAMA EERT ICT EUROPE OPRICHTER JAN ANDERSSON

Lees meer
24 augustus 2023

Amerikaanse visumbeperkingen voor Tibetaanse kostscholen

Lees meer