17 February 2014

ICT delegatie rondt "productieve en hoopgevende" besprekingen af met Dalai Lama, de democratisch gekozen leiding in ballingschap en Tibet-organisaties

Dharamsala, India: International Campaign for Tibet (ICT) Voorzitter Matteo Mecacci, ICT-Europa Executive Director Tsering Jampa en een lid van de Amerikaanse Raad van Bestuur van ICT hebben een reeks succesvolle besprekingen afgerond met de Dalai Lama, de democratisch gekozen Tibetaanse leiding in ballingschap, en in Dharamsala en in New Delhi gevestigde Tibet-organisaties. Deze vergaderingen waren voor Mecacci de eerste in zijn officiële hoedanigheid als ICT-president.

ICT-voorzitter Matteo Mecacci en Zijne Heiligheid met op de achtergrond ICT Europe Directeur Tsering Jampa.

Op de agenda stond onder meer de situatie in Tibet; de toenemende internationale verontrusting over het Chinese beleid jegens Tibet en de internationale gemeenschap; mogelijkheden om de onderlinge samenwerking te versterken tussen ICT, de democratisch gekozen Tibetaanse leiding in ballingschap en Tibet organisaties; en strategieën om de Tibetaanse kwestie in het centrum te brengen van internationale discussie over de betrekkingen tussen democratische landen en China, als sleutel om de bevolking van Tibet te helpen bij het realiseren van haar ambities.

Alle deelnemers – onder wie de voorzitter van het Tibetaanse parlement in ballingschap, Penpa Tsering, en de leden van het Permanente Comité, politiek leider Sikyong Lobsang Sangay, Kalon (Minister) Dicki Chhoyang van het ministerie van Voorlichting en Internationale Betrekkingen, Kalon Dolma Gyari van Binnenlandse Zaken en Kalon Dongchung Ngodup van het ministerie van Veiligheid – herhaalden hun waardering voor het werk, dat ICT dankzij de inzet van haar leden en supporters in de VS en Europa nu al meer dan 25 jaar doet, en verwelkomden Mecacci als de nieuwe leider van de organisatie en als oude vriend, ervaren politicus en pleitbezorger voor het Tibetaanse volk.

ICT Voorzitter Matteo Mecacci kreeg in Dharamsala een warme ontvangst van de voorzitter van het Tibetaanse parlement in ballingschap, Penpa Tsering

“Bijpraten met oude vrienden en het maken van nieuwe is altijd de moeite waard”, aldus Mecacci. “Maar socialiseren was niet onze missie. De consensus, die we bereikt hebben over concrete strategische acties met alle partijen, is wat deze bijeenkomsten zo productief en hoopgevend maakt. Natuurlijk, de aanwezigheid van Zijne Heiligheid bracht een zeer welkom gevoel van vreedzaamheid en versterkte, zoals altijd, onze inzet en toewijding.”

De leden van de ICT-delegatie deelden met betrokkenen details van de onlangs door de organisatie gelanceerde initiatieven, die bedoeld zijn om de stem van de Tibetanen in de wereld te versterken en de zaak van Tibetaanse zelfbeschikking te ondersteunen.

Bezoek www.savetibet.nl regelmatig voor updates over het werk van ICT, het laatste nieuws over de situatie in Tibet, en mogelijkheden om verschil te maken in het leven en de toekomst van Tibetanen.

ICT Voorzitter de heer Matteo Mecacci in discussie met Kalon Dicki Chhoyang en de secretarissen tijdens het bezoek van de delegatie. (foto: Tibet.net)

Share this

Het laatste nieuws

15 May 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 May 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer