24 september 2019

ICT biedt 10.000 brieven aan zeven Kamerleden aan voorafgaand aan nota overleg over China notitie op 30 september a.s.

Zet Tibet Terug op de Kaart. Met die oproep bood ICT vanmiddag bijna 10.000 brieven aan de buitenlandwoordvoerders van de Tweede kamer aan, voorafgaand aan het debat over de China strategie met Minister Blok op maandag 30 september. Thubten Wangchen, Tibetaans parlementslid voor Europa en directeur van het Casa del Tibet in Barcelona, sprak bij de overhandiging de 7 kamerleden van de verschillende partijen toe.

Wangchenla benadrukte het belang van hervatting van de dialoog tussen vertegenwoordigers van de Dalai Lama en China om tot een geweldloze oplossing voor de Tibetaanse kwestie te komen. Hij vroeg de parlementsleden aandacht voor Tibet en de mensenrechtenschendingen in Tibet te blijven houden en bij de Nederlandse regering aan te dringen op het bij China bepleiten van autonomie voor de Tibetanen in Tibet.

Wangchenla maakt een reis langs 30 Europese landen om aandacht te vestigen op het feit dat Tibet 60 jaar bezet is en Tibetanen al 60 jaar geweldloos strijden voor hun rechten. Hij draagt een boterlamp met een vredesduif met zich mee als symbool van 60 jaar geweldloze strijd.

Wangchenla en Tsering Jampa hadden voorafgaande aan de aanbieden van de petitie een ontmoeting met ambtenaren van de China afdeling van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Share this
27 november 2023

ICT DELEGATIE BEZOEKT DALAI LAMA, TIBETAANSE LEIDERS

Lees meer
20 november 2023

BIDEN CONFRONTEERT XI MET TIBET

Lees meer