27 August 2011

Felicitaties 74ste verjaardag van de Dalai Lama

6 juli 2009

Vandaag viert de Dalai Lama zijn 74ste verjaardag in New Dehli, India. ICT Europe wil deze gelegenheid gebruiken om de Nobelprijswinnaar van 1989 die door zijn nederige opstelling, belangeloze inzet voor wereldvrede en geweldloze streven naar een constructieve oplossing voor Tibet, niet alleen Tibetanen maar ook talloze mensen over de hele wereld weet te inspireren.

Tevens willen wij ook het Tibetaanse volk feliciteren met haar uitzonderlijke spirituele en politieke leider, die zijn volk de moed en inspiratie geeft om ondanks de bijzonder moeilijke omstandigheden door te gaan met hun vreedzame streven naar vrijheid, mensenrechten en democratie.

Het recente inspirerende bezoek van de Dalai Lama aan ons land heeft duidelijk gemaakt dat een overgrote meerderheid in Nederland mensenrechten belangrijk vindt en van mening is dat het geweldloze pad van de Dalai Lama solide politieke ondersteuning verdient. Wij van ICT Europe zullen de Dalai Lama in ieder geval de komende jaren op alle mogelijk manieren blijven steunen totdat er een vreedzame en rechtvaardige oplossing voor China en Tibet is gevonden.

Wij wensen de Dalai Lama veel geluk en een lang leven en hopen dat hij zijn volk en de rest van de wereld nog vele jaren zal inspireren door zijn lichtend voorbeeld en morele inzichten.

Tsering Jampa

Share this

Het laatste nieuws

15 May 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 May 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer