28 August 2011

EU-Verklaring over de situatie in Tibet

De EU is ernstig bezorgd over de voortgaande rapportages over onrust in Tibet en drukt haar diepste sympathie en deelneming uit aan de families van de slachtoffers. De EU vraagt de Chinese regering dringend naar verdere verduidelijking van de situatie.

De EU roept op tot terughoudendheid van alle kanten. Wij dringen met klem bij de Chinese autoriteiten aan om zich te onthouden van het gebruik van geweld tegen hen die betrokken zijn bij onrust en roepen de demonstranten op om zich van geweld te onthouden.

De EU beklemtoont het belang dat zij hecht aan het recht van vrijheid van meningsuiting en vreedzaam protest. Wij roepen de Chinese autoriteiten op om volgens internationaal erkende democratische principes te reageren op de demonstraties.

De EU steunt resoluut vreedzame verzoening tussen de Chinese autoriteiten en de Dalai Lama en zijn vertegenwoordigers. De EU dringt er bij de Chinese regering met klem op aan om de zorgen van Tibetanen met betrekking tot de mensenrechtenkwesties aan te kaarten.

De EU moedigt beide zijden aan om te beginnen met een substantiële en constructieve dialoog met de intentie om een duurzame oplossing te bereiken die volledig de Tibetaanse cultuur, de godsdienst en identiteit zou moeten respecteren.

Share this

Het laatste nieuws

15 May 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 May 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer