20 July 2015

Demonstratie voor Tenzin Delek Rinpoche bij Chinese Ambassade

Zojuist vanmiddag hebben wij toestemming gekregen van de burgemeester van Den Haag om morgen, dinsdag 21 juli van 10.30-12.00 uur samen Tibetanen en supporters een wake te houden voor de Chinese Ambassade in Den Haag.
De wake is naar aanleiding van het op 12 juli onder verdachte omstandigheden in een Chinese gevangenis overlijden van Tenzin Delek Rinpoche, één van de meest high-profile Tibetaanse politieke gevangenen.
De wake wordt georganiseerd door de International Campaign for Tibet, de Tibet Support Groep en de Tibetaanse gemeenschap in Nederland. Tibetanen en Tibet supporters zullen tijdens de wake gebeden reciteren. Sprekers zijn o.a. Tsering Jampa, directeur International Campaign for Tibet en Yvette Laywson, Officer Human Rights Programmes Asia Amnesty International.
Tsering Jampa, directeur International Campaign for Tibet: “Wij roepen de Chinese autoriteiten op om opheldering te geven over de omstandigheden van zijn overlijden want China is Tibetanen en de internationale gemeenschap antwoorden verschuldigd. ICT zal vragen blijven stellen waarom  Tenzin Delek Rinpoche geen voorwaardelijke vrijlating kreeg op medische gronden en waarom zijn lichaam tegen de wensen van zijn familie in, in alle haast is gecremeerd”.
Tenzin Delek Rinpoche (64), een invloedrijke en geliefde Tibetaanse lama, overleed in de gevangenis in het 13de jaar van een levenslange gevangenisstraf waarbij zijn familie hem eenmaal heeft mogen bezoeken. De verdachte omstandigheden van zijn gevangenschap en zijn slechte gezondheid, zijn aanleiding geweest voor talloze verzoeken voor zijn vrijlating door Westerse regeringen en internationale instelling zoals de VN en de EU.
Ondanks het late uur willen we iedereen die in de gelegenheid is, uitnodigen te komen. 
Aanvang programma: 21 juli om 10.30 uur, Chinese Ambassade, Adriaan Goekooplaan 7, Den Haag. 

Zie voor meer info:

Share this

Het laatste nieuws

15 May 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 May 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer