28 augustus 2011

De Dalai Lama krijgt ereburgerschap van Poolse stad

25 juni 2008

De Dalai Lama, is tot ereburger benoemd van Wroclaw, een grote stad in zuidwest Polen. Burgermeester Rafal Dutkiewicz maakte dit maandag bekend. Hij prees de strijd van de Dalai Lama voor vrede en onafhankelijkheid voor zijn volk.

‘De Dalai Lama heeft enorme inspanningen geleverd voor de vrijheid van zijn volk, door tegenover een wreed regime gedurende vijf decennia de strijd gaande te houden. Elke aanhanger van vrijheid en mensenrechten zou hem eer moeten bewijzen. Het is ons voorrecht om hem het ereburgerschap van onze stad Wroclaw te verlenen,’ zei Dutkiewiczs.

De Poolse regering heeft de Dalai Lama uitgenodigd voor een bezoek aan Polen dit jaar, om het ereburgerschap te aanvaarden. De datum voor de reis wordt nog bepaald.

De Dalai Lama geniet veel steun in Polen. In het land zijn er sinds maart, in de nasleep van een hardhandig optreden door Chinese veiligheidstroepen in Tibet, veel demonstraties gehouden tot steun van Tibet’s vrijheid.

Dalai Lama vluchtte in 1959 naar India na een mislukte opstand tegen de Chinese bezetting van Tibet. Hij woont in nu India en leidt een regering in ballingschap in de heuvelstad Dharamsala. India is ook de verblijfplaats van zo’n 100.000 Tibetaanse ballingen.

Share this

Het laatste nieuws

15 mei 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 mei 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer